Şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă a fost ELIBERAT din funcţie. Vezi motivul

Şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), colonelul Marcel Lucaciu, a fost eliberat din funcţie, joi, pentru "îmbunătățirea managementului la nivelul instituţiei", în locul său fiind împuternicit şeful ISU Crişana, generalul de brigadă cu o stea Ioan Baş, informează MAI.

RomaniaTV.net
11 oct. 2012, 16:29
Şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă a fost ELIBERAT din funcţie. Vezi motivul

„Începând cu data de 11 octombrie 2012, odată cu publicarea în Monitorul Oficial al României, colonel Marcel Sorin Lucaciu a fost eliberat din funcția de inspector general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Decizia are ca scop îmbunătățirea managementului la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Începând cu aceeași dată, general de brigadă cu o stea Ioan Baș a fost împuternicit în funcția de inspector general al IGSU”, se precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX de Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI).

Noul inspector general al IGSU, Ioan Baş, a absolvit ca şef de promoţie Şcoala de Ofiţeri Activi a Ministerului de Interne, arma pompieri, iar apoi a urmat cursurile Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca. În perioada 2009 – 2012, a ocupat funcția de inspector şef al ISU Crişana, anterior fiind prim-adjunct al inspectorului şef, şef de stat major şi adjunct al Comandamentului Brigăzii de Pompieri Crișana în cadrul aceluiași inspectorat.

Din 2011, Baş este doctor în management al Facultății de Științe Economice din Cluj Napoca, cu teza „Managementul și logistica situațiilor și serviciilor de urgență din România”.

Marcel Lucaciu a fost numit la conducerea IGSU în februarie 2011. Anterior, între 2004 şi 2008, el a fost şef al ISU Arad.