Un alt inspector şcolar câştigă în instanţă bătălia cu Ministerul Educaţiei şi va fi repus în funcţie

După inspectorii școlari generali din Buzău și Brăila încă un inspector școlar demis în luna august dintr-un lot de 13 șefi de instituții, profesorul Dorin Cristea, de la Inspectotratul Școlar Județean Vrancea, a câștigat în instanță lupta cu Ministerul Educației și urmează să revină în funcție.

13 oct. 2017, 15:21
Un alt inspector şcolar câştigă în instanţă bătălia cu Ministerul Educaţiei şi va fi repus în funcţie

Profesorul Dorin Cristea, de la Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, a apelat la justiție la scurt timp după ce a fost demis, alături de șefi de inspectorate din alte 12 inepctorate județene.

Curtea de Apel Galați a decis suspendarea ordinului ministerial prin care Cristea a fost demis în luna august, astfel că acesta poate reveni la cârma instituției pe care o obținuse în urma unui concurs.

Decizia instanţei este executorie şi poate fi atacată cu apel în termen de 5 zile. Procesul se va judeca apoi pe fond, scrie Libertatea.ro.

Dorin Cristea aşteaptă acum ca instanţa să comunice decizia sa Ministerului Educaţiei, care este obligat să emită ordin de încetare a mandatului Laurianei Ailincuţei în fruntea IŞJ Vrancea şi de repunere a lui Dorin Cristea în scaunul pe care l-a ocupat până la 18 august 2017, când a fost demis, împreună cu alţi 12 inspectori şcolari generali din ţară, de către ministrul Educației, Liviu Pop.

Și inspectorii școlari din Buzău și Brăila au obținut în instanță suspendarea ordinului ministrului Educației și revenirea în funcții.

Citeşte şi Inspectorul şcolar demis de Liviu Pop, repus în funcţie după ce a câştigat procesul cu Ministerul Educaţiei