Şeful Poliţiei Capitalei, eliberat din funcţie în urma scăpării unui INTERLOP

Şeful Poliţiei Capitalei, Mihai Pruteanu, a fost eliberat din funcţie, la cerere, în urma incidentului produs în luna iunie, când un interlop a fost eliberat din arest din greşeală.

23 iul. 2014, 10:29
Şeful Poliţiei Capitalei, eliberat din funcţie în urma scăpării unui INTERLOP

Mihai Pruteanu, şeful Poliţiei Capitalei, a fost eliberat din funcţie la cerere, după ce iniţial a fost atenţionat în urma verificărilor dispuse de şeful Poliţiei Române după eliberarea interlopului Adrian Botez, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române. În document se mai arată că, Mihai Pruteanu a fost numit ulterior, prin dispoziţia şefului Poliţiei Române, Petre Tobă, în funcţia de director adjunct al Direcţiei de Ordine Publică din Poliţia Română.

În acest caz, a mai fost dispusă cercetarea prealabilă a altor trei ofiţeri cu funcţii de conducere – directorul general adjunct, care coordonează activitatea Serviciului Independent de Reţinere şi Arestare Preventivă (SIRAP), directorul S.I.R.A.P. şi directorul adjunct al S.I.R.A.P., precum şi a unui ofiţer coordonator al Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă nr. 1 şi a doi agenţi de poliţie, dintre care unul cu funcţie de conducere, respectiv şef de schimb la C.R.A.P. nr. 1.

Un raport cuprinzând rezultatul verificărilor efectuate a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, pentru sprijinirea cercetărilor care se efectuează în dosarul penal deschis în cauză.

Adrian Botez, condamnat la 10 ani de închisoare pentru că a încercat să-l omoare pe interlopul Dumitru Mironescu, a fost eliberat din arest, din greşeală, de poliţiştii bucureşteni, la începutul lunii iulie, conform România TV.

Citeşte şi Cine este interolpul PERICULOS, eliberat din greşeală. Cum a vrut să îl asasineze pe Puiu Mironescu

Când poliţiştii şi-au dat seama că interlopul Adrian Botez a fost eliberat din greşeală, era mult prea târziu. Se pare că acesta a părăsit deja România. Pe numele interlopului a fost emis un mandat internaţional de căutare. 

Citeşte şi Interlopul eliberat DIN GREŞEALĂ a primit BANI DE BUZUNAR şi a fugit din ţară. Unde se ASCUNDE Adrian Botez

Adrian Marin Botez era liderul unei grupări de interlopi din Neamţ, care a încercat să-l ucidă pe Dumitru Mironescu la bariera de cale ferată pe 14 februarie 2011.

Oamenii legii au reuşit să-l reţină pe Adrian Botez, în luna mai 2014, într-un local public din Capitală.

Adrian Botez era dat în urmărire naţională din mai 2011, iar la acţiunea de prindere a sa au contribuit poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale, Direcţiei Operaţiuni Speciale şi S.I.A.S. – I.G.P.R. Interlopul se sustrăgea executării unui mandat de arestare preventivă, emis de Tribunalul Bacău, la data de 9.05.2011, fiind suspectat de comiterea infracţiunii de tentativă la infracţiunea de omor deosebit de grav.