Şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Baia Mare, destituit din funcţie şi cercetat disciplinar pentru neglijenţă în serviciu

Şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Baia Mare, Loghin Mateiaş, a fost destituit din funcţie, miercuri, şi va fi cercetat disciplinar pentru neglijenţă în serviciu. Directorul general al Companiei Naţionale de Administrare Rutieră, Narcis Neaga, îi impută gestionarea defectuoasă a lucrărilor de întreţinere pe DN 18 B, sectorul de drum Baia Mare- Târgu Lăpuş. Şoferii s-au plâns că lucrările demarate la începutul lunii august trenează, iar şoseaua seamănă cu un drum forestier.

12 sept. 2018, 16:40
Şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Baia Mare, destituit din funcţie şi cercetat disciplinar pentru neglijenţă în serviciu

Potrivit unui comunicat de presă, directorul general al CNAIR, Narcis Neaga, a dispus, miercuri, intervenţia de urgenţă a DRDP Cluj pe DN 18 B, după ce a constatat o gestionare defectuoasă a lucrărilor de întreţinere pe sectorul de drum Baia Mare-Târgu Lăpuş, aflat pe raza Secţiei de Drumuri Naţionale – Baia Mare.

„Vreau ca mâine să văd acolo primele camioane cu asfalt şi vreau să trataţi serios aceste lucrări. Este inadmisibil să lăsaţi un drum să ajungă în starea asta!”, i-a transmis Narcis Neaga directorului regionalei Cluj, Radu Băruţă.

CNAIR anunţă că Băruţă a fost avertizat că va fi destituit din funcţie în cazul în care „nu înţelege să îşi ia în serios atribuţiile”.

De asemenea, Narcis Neaga a cerut suspendarea imediată din funcţie a şefului Secţiei de Drumuri Naţionale – Baia Mare, Loghin Mateiaş şi cercetarea disciplinară a acestuia, pentru neglijenţă în exercitarea atribuţiilor de serviciu.

Atribuţiile şefului SDN Baia-Mare, vor fi preluate de astăzi de adjunctul acestuia, Pop Mircea, care „trebuie să ia măsuri urgente pentru remedierea situaţiei sectorului de drum naţional aflat în administrare”.

Lucrările pe sectorul de drum Baia Mare- Târgu Lăpuş au demarat la începutul lunii august, dar trenează, iar şoferii s-au declarat extrem de nemulţumiţi. Aceştia susţin că şoseaua arată ca un drum forestier şi au anunţat că iau în calcul să blocheze circulaţia în zonă în semn de protest.