Şeful securităţii lui Ceauşescu, Tudor Postelnicu, ţintuit la pat

Tudor Postelnicu, ultimul ministru de Interne al regimului Ceauşescu, este grav bolnav şi este ţintuit la pat. Este îngrijit de soţia lui, care spune că boala s-a agravat, iar tratamentul prescris de medici nu mai dă niciun rezultat.

RomaniaTV.net
05 apr. 2012, 08:18
Şeful securităţii lui Ceauşescu, Tudor Postelnicu, ţintuit la pat

Zilele în care fostul şef al Securităţii, devenit ulterior ministru de Interne, tăia şi spânzura au apus demult. Tudor Postelnicu (81 de ani) îşi trăieşte acum bătrâneţea într-un bloc de pe Calea Victoriei. Vecinii spun că este grav bolnav şi că nu a mai ieşit de cel puţin un an din casă, lucru confirmat şi de soţia lui Postelnicu.

Întrebată de reporterii cancan.ro ce părere au doctorii care i-au consultat soţul, soţia fostului ministru a răspuns sec: „Acum spun mai puţine când văd că nu mai este ceva de rezolvat. Este şi vârsta”. Prima funcţie importantă a lui Tudor Postelnicu a fost cea de şef al Securităţii în perioada 1978-1987, apoi a devenit ministru de Interne şi membru al Comitetului Central al PCR. A fost condamnat iniţial pentru genocid, dar ulterior i s-a schimbat încadrarea. Fostul demnitar a executat şapte ani de închisoare şi a fost audiat şi în dosarul teroristului Carlos „Şacalul”.