Şeful Serviciului de Investiţii din cadrul Primăriei Târgu-Jiu, reţinut pentru abuz în serviciu

Şeful Serviciului de Investiţii din cadrul Primăriei Târgu-Jiu, Raul Chiriac, a fost reţinut joi pentru 24 de ore în dosarul reabilitării clădirii primăriei, el fiind acuzat de comiterea infracţiunii de abuz în serviciu, au declarat, pentru AGERPRES, reprezentanţii IPJ Gorj.

RomaniaTV.net
04 dec. 2014, 15:04
Şeful Serviciului de Investiţii din cadrul Primăriei Târgu-Jiu, reţinut pentru abuz în serviciu

Şeful Serviciului de Investiţii din cadrul Primăriei Târgu-Jiu, Raul Chiriac, va fi dus la Spitalul Judeţean pentru efectuarea unor analize de rutină, urmând ca apoi să fie introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Gorj.

Trei persoane au fost reţinute pentru 24 de ore în data de 4 septembrie 2014 în dosarul reabilitării clădirii Primăriei municipiului Târgu-Jiu, fiind acuzate că prin diferite activităţi ilicite ar fi facilitat efectuarea de lucrări de construcţie fără respectarea prevederilor legale la sediul instituţiei.

Potrivit Agerpres, Monica Vlădoianu, consilier superior în cadrul Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniu Gorj, şi Mihaela Orzan, consilier la Primăria Târgu-Jiu, sunt cercetate sub control judiciar pentru abuz în serviciu, iar Iulian Cămui, arhitect, este acuzat de favorizarea infractorului.

Poliţiştii gorjeni au cercetat două dintre persoanele în cauză pentru abuz în serviciu. Astfel, una dintre acestea ar fi eliberat un aviz fără respectarea prevederilor legale aplicabile în cazul clădirilor monument istoric şi nu ar fi anunţat organele abilitate în legătură cu neregulile constatate. Cealaltă persoană cercetată pentru abuz în serviciu este bănuită că ar fi demarat lucrări de construcţie la clădirea monument istoric, fără a efectua demersurile necesare în vederea obţinerii autorizării, deşi cunoştea necesitatea actului în cauză, ulterior încercând să intre în legalitate prin obţinerea unei autorizaţii de construire. De asemenea, a treia persoană este cercetată pentru favorizarea infractorului, aceasta fiind bănuită că ar fi îngreunat activitatea investigativă în cauză prin întocmirea de documente care atestau împrejurări nereale referitoare la situaţia lucrărilor efectuate, încercând astfel să creeze o aparenţă de legalitate a lucrărilor efectuate.

La începutul lunii august, reprezentanţii Primăriei au demarat lucrările pentru renovarea faţadei instituţiei, valoarea lucrărilor fiind de 200.000 de lei. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu, Lavinia Truşcă, a afirmat în urmă cu aproximativ două săptămâni că lucrările vor fi reluate anul viitor.