Şeful Statului Major al armatei americane: Timpul se scurge. Coreea de Nord înregistrează progrese rapide în domeniul balistic

Recentele teste cu rachete efectuate de Coreea de Nord arată că industria balistică a regimului Kim Jong-Un avansează semmnificativ şi mai rapid decât anticipau experţii, afirmă generalul Mark Milley, şeful Statului Major al armatei americane.

RomaniaTV.net
27 iul. 2017, 19:27
Şeful Statului Major al armatei americane: Timpul se scurge. Coreea de Nord înregistrează progrese rapide în domeniul balistic

Generalul Mark Milley a făcut referire la testul efectuat de Coreea de Nord pe 4 iulie, când a fost lansată cu succes prima rachetă intercontinentală.

Generalul american a explicat că încă există posibilitatea unei soluţii diplomatice la criza nord-coreeană, avertizând însă că „timpul se scurge”.

Coreea de Nord este extrem de periculoasă şi devine din ce în ce mai periculoasă pe măsură ce săptămânile trec„, a atras atenţia generalul Mark Milley, citat de site-ul agenţiei Reuters.

Regimul Kim Jong-Un este vizat de o serie de sancţiuni ale Naţiunilor Unite după o serie de teste balistice şi nucleare.

Marea Britanie şi Australia au acuzat, joi, China că nu depune suficiente eforturi pentru a opri activităţile balistice şi nucleare ale Coreei de Nord, dar Beijingul a replicat că nu a avut nicio contribuţie la izbucnirea crizei din Peninsula Coreea, relatează site-ul revistei Newsweek.

Ministrul britanic al Apărării, Michael Fallon, s-a întâlnit joi cu Julie Bishop, ministrul australian de Externe, la Sydney, pentru a discuta despre ameninţarea reprezentată de regimul din Coreea de Nord, condus de Kim Jong-Un.

Influenţa pe plan internaţional atrage şi responsabilitate„, a declarat Michael Fallon cu ocazia întâlnirii, referindu-se la China şi la posibilitatea de a exercita presiuni asupra Coreei de Nord, un stat aliat.

Însă Administraţia de la Beijing a respins „teoria responsabilităţii Chinei”. „În mod fundamental, problema nucleară în Peninsula Coreea nu a fost generată de China. Deci, cheia pentru soluţionarea acesteia nu este în mâinile Chinei”, a reacţionat Lu Kang, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.

„În calitatea de vecin cu influenţă majoră, China a cooperat cu membrii comunităţii internaţionale pentru a găsi o soluţie adecvată la problema nucleară din Peninsula Coreea prin dialog”, a subliniat Lu Kang.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a criticat de multe ori China pentru că nu exercită presiuni suficiente asupra Coreei de Nord.