Seism de magnitudine 4.0 pe Richter în Groenlanda. Cutremurul a fost urmat de un tsunami. Patru persoane, dispărute VIDEO

Patru persoane sunt date dispărute pe coasta de Vest a Groenlandei unde un seism de magnitudine 4.0 a provocat un tsunami.

RomaniaTV.net
20 iun. 2017, 15:57
Seism de magnitudine 4.0 pe Richter în Groenlanda. Cutremurul a fost urmat de un tsunami. Patru persoane, dispărute VIDEO

Valul seismic a afectat satul Nuugaatsiaq, sâmbătă noaptea  şi a distrus cel puţin 11 locuinţe. Experţii cred că seismul ar fi provocat alunecarea de teren care ar fi provocat valul, potrivit Associated Press.

Potrivit publicaţiei locale CBC, cele patru persoane date dispărute se aflau în locuinţele lor când a venit valul seismic şi a provocat alunecarea de teren, care a dislocat locuinţele respective şi le-a târât în apă.

Un elicopter şi câteva bărci au fost trimise în căutarea celor patru persoane dispărute. 

Citeşte şi Un cutremur similar cu cel din 1977 ar produce pagube de peste 6,6 miliarde de euro

După tsunami, 39 de oameni au fost evacuaţi din Nuugaatsiaq, potrivit bbc.com. Există de asemenea mai mulţi răniţi, al căror număr nu se ştie cu exactitate şi că cel puţin două sate au fost afectate de valul seismic.