Seismul din Ecuador, cea mai mare tragedie din ultimii 70 de ani: Cel puţin 413 morţi şi 2.500 de răniţi

Cel puţin 413 persoane şi-au pierdut viaţa în seismul care a zguduit Ecuadorul, a confirmat, marţi, Guvernul ţării. Peste 2.500 de persoane au fost rănite.

19 apr. 2016, 08:16

Seismul ce a avut o magnitudine de 7.8 a zguduit coasta Pacificului sâmbătă. Operaţiunile de căutare a supravieţuitorilor continuă şi acum. Numărul morţilor confirmat de autorităţile ecuadoriene este, la ora actuală de 413 morţi, iar cel al răniţilor, de cel puţin 2.500.

Autorităţile continuă eforturile de căutare a eventualilor supravieţuitori. Preşedintele ţării, Rafael Correa, a declarat, în cadrul unei vizite în regiunile afectate de seism, că reconstrucţia zonelor lovite de seism poate ajunge la un cost de miliarde de dolari.Correa a declarat că acesta este „cea mai mare tragedie care a lovit Ecuadorul în ultimele şapte decenii.

Echipele de salvare au reuşit să găsească şase persoane, între care două fetiţe – una de 3 ani şi cealaltă de numai 9 luni – prinse între ruinele unui hotel, în apropiere de zona de coastă a oraşului Manta. În două oraşe cele mai grav afectate de seism – Portoviejo şi Pedernales – funeraliile celor ucişi de cutremur nu mai contenesc.

Luis Almagro, Secretarul General al Organizaţiei Statelor Americane, a declarat că vor fi deblocate fonduri de urgenţă pentru Ecuador, pentru reconstrucţia zonelor afectate de seism.

Vestul Ecuadorului a fost afectat de o serie de replici seismice, luni, cea mai mare dintre acestea având o magnitudine de 5.1.