Semafoare DFECTE în 50 de intersecţii din Bucureşti

30% dintre semafoarele "inteligente" ale Capitalei nu functioneaza! Practic, în aproape 50 de intersectii semafoarele sunt doar pentru decor. Asta după ce pe sistemul de management al traficului din Capitală s-au cheltuit circa 20 milioane de euro. 

13 mai 2016, 14:02
Semafoare DFECTE în 50 de intersecţii din Bucureşti

Din cele 171 de intersecţii, doar din 98 se mai primesc imagini video, cu toate că reprezentanţii municipalităţii au promis că tot sistemul va fi funcţional până la finalul anului trecut. 

Sistemul de management al traficului nu functioneaza din vara anului 2015.

Nu doar şoferii pierd mult timp in trafic, ci şi călătorii care merg cu autobuzul sau tramvaiul . Anul trecut , toate mijloacele de transport in comun au acumulat intarzieri de 400 de zile.

La polul opus, Japonia poate fi considerată modelul suprem in materie de management şi eficienţă. Ambasadorul Japoniei la Bucuresti a oferit câteva sfaturi pentru decongestionarea traficului. Un prim pas ar fi ca şoferii să nu işi mai lase maşinile ilegal in mijlocul străzii.

Bucureştiul a fost declarat oraşul cu cel mai congestionat trafic din Europa în timp ce Mexico City, Rio de Janeiro și Moscova se situează în fruntea clasamentului mondial.