Seminţele, sursă de fibre şi proteine

Semințele sunt surse bogate de vitamine, proteine, minerale, enzime, fibre și uleiuri esențiale în stare brută. Există mai multe tipuri de semințe, dar astăzi vom vorbi despre trei dintre ele. Iată care sunt și ce proprietăți au:

RomaniaTV.net
23 nov. 2017, 10:01
Seminţele, sursă de fibre şi proteine

Semințele de floarea-soarelui

Semințele de floarea-soarelui conțin aproximativ 36% ulei și 23% proteine. Sunt o sursă de vitaminele B1, B2, B3 și E. În plus, ele conțin minerale ca potasiu, fier, magneziu și fosfor dar și acizi grași Omega-6, care sunt importanți pentru metabolismul celular și pentru reducerea riscului de boli cardiovasculare. De asemenea, semințele de floarea-soarelui conțin și fibre solubile și insolubile, care ajută la îndeplinirea procesului de digestie.

Citeşte şi 15 motive să consumi cu convingere nuci, alune şi seminţe

Semințele de dovleac

Semințele de dovleac sunt sursă bogată de proteine. Cu toate acestea, 100 g oferă aproximativ 54% din valoarea noastră zilnică necesară! Semințele de dovleac conțin acizi grași esențiali (Omega-3 și Omega-6) care ajută la scăderea nivelului de colesterol și la stimularea fluxului sangvin. În plus, deoarece conțin vitaminele B, vitamina E, acizii foliici, fosforul, magneziul și fierul, semințele de dovleac pot fi de ajutor dacă suferi o deficiență a oricăror din aceste substanțe în corp.

Semințele de chia

Semințele de chia sunt cunoscute ca fiind cea mai bună sursă de acizi grași esențiali Omega-3. Ele sunt bogate în vitamine (în special complexul de vitamine B) și minerale – calciu, magneziu, fosfor, zinc și potasiu. Semințele de chia sunt recomandate persoanelor care suferă de dureri articulare. De asemenea, ele pot face parte din dieta zilnică a oamenilor care vor să slăbească sau să îmbunătățească tranzitul intestinal. Ele chiar ajută la prevenirea problemelor cardiovasculare și diabetului și sunt lipsite de gluten. Cu toate acestea, este important să subliniem faptul că semințele de chia au un conținut foarte mare de calorii: 100 g conține 500 kcal, deci ar trebui consumate moderat.

Dieta cu semințe de dovleac: slăbești 6 kilograme într-o săptămână