Semnale pozitive pentru România. 17 veşti bune pentru economie

Economia românească primeşte tot mai multe semnale pozitive, în ciuda declaraţiilor alarmante ale unor membri ai opoziţiei. Conform datelor survenite cu privire la evoluția economică a statului român, se certifică faptul că realitatea este cu totul alta, iar România se află pe o direcţie bună.

RomaniaTV.net
29 sept. 2013, 17:15
Semnale pozitive pentru România. 17 veşti bune pentru economie

Pentru a ușura parcurgerea punctelor care demonstrează această evoluție pozitivă, redăm mai jos principalele 17 vești bune pentru economia României sub formă de listă:

1.  Un prim semnal pozitiv este acela că România se bucură în ultima perioadă de un nivel de încredere al investitorilor şi pieţelor externe aflat în continuă creștere.

2.  Ascensiunea interesului factorilor externi este dată de indicele de încredere macroeconomică, care a ajuns la maximul ultimelor 16 luni.

3.  Estimările de creştere economică de 2,5%, revizuite pozitiv de analiştii de la The Economist, fac dovada că România se află pe un trend economic pozitiv.

4.  Numărul de companii din România continuă să crească. Totalul de companii active din România a trecut pentru prima dată, la finalul lunii august, de 714.000 de firme, în creştere cu 2,7% faţă de 2012.

5.  Numărul mai mare de firme duce la o revenire a pieţei muncii, angajatorii încheind cu 10% mai multe contracte de muncă prin comparaţie cu perioada similară din 2012.

6.  România a avut cea mai mare creştere a lucrărilor de construcţii din Uniunea Europeană, având o ascensiune de 8,6%.

7.  Agricultura românească ne aduce în premieră în ultimii ani pe primul loc la producţia de floarea soarelui.

8.  Statul român a cunoscut o producţie record la grâu şi secară, totalizând anul acesta 7,3 milioane de tone, fiind cea mai mare din ultimii opt ani şi a doua din ultimii 43 de ani.

9.  România are cea mai mare creştere a producţiei auto din Europa şi a treia la nivel mondial, depăşind Italia și Belgia şi apropiindu-se de Polonia.

10.  Producţia industrială a cunoscut o creştere în primele 7 luni din 2013, România ajungând pe locul doi în Uniunea Europeană.

11.  Credibilitatea în plan extern asigură o probabilitate de default la cote minime, iar în ceea ce priveşte împrumuturile de pe piaţa internă şi externă, România cunoaşte randamente minime istorice.

12.  Țara noastră şi-a consolidat bufferul din Trezorerie la 5 miliarde de euro, care acoperă peste 4 luni din necesarul curent de finanţare.

13.  Un semnal pozitiv pentru bugetul de stat este dat și de nivelul record atins de exporturile României în luna iulie 2013, de 4,5 miliarde euro.

14.  În ceea ce priveşte rata de absorbţie a fondurilor europene, s-a înregistrat într-un an de zile o triplare a acesteia: stadiul actual este de 23,46%.

15.  Tot în domeniul fondurilor europene, o veste bună este obţinerea unui an suplimentar pentru utilizarea fondurilor alocate de Uniunea Europeană, prin aplicarea regulii n+3.

16.  Evoluția economică pozitivă a statului român face ca presiunea datoriilor pe umerii viitoarelor generaţii să fie scăzută.

17.  Deficitul bugetar al României din primele 7 luni din 2013 este de aproape două ori mai mic în comparație cu aceeaşi perioadă a anului 2011 şi de peste 3 ori mai