Semnăturile pentru candidatura lui Cătălin Predoiu, verificate de DNA la cererea unui ONG

Semnăturile pentru candidatura lui Cătălin Predoiu vor fi verificate de DNA la cererea unui ONG. Iniţiativa România a depus la DNA o sesizare în care acuză Partidul Naţional Liberal că a falsificat listele de susţinere pentru candidaturile la alegerile locale din iunie, informează România TV.

03 mai 2016, 15:11
Semnăturile pentru candidatura lui Cătălin Predoiu, verificate de DNA la cererea unui ONG

Iniţiativa România a primit un set de documente, şi anume 25 de pagini cu nume şi date personale, folosite de reprezentanţii PNL pentru alegerile locale. Cei de la Iniţiativa România spun că au primit aceste documente de la o persoană care a fost solicitată de reprezentanţii PNL pentru a copia nume şi tot felul de date ale unor persoane şi să le treacă ulterior în tabele pentru listele cu semnăturile pentru candidaţi la primărie.

Reprezentanţii de la Iniţiativa România spun că acest lucru înseamnă că toate acele semnături au fost falsificate pentru că acea persoană a semnat în dreptul fiecărui nume.

„Mișcarea civică Inițiativa România a depus astăzi la Direcția Națională Anticorupție un set de 25 de pagini cu nume și date personale folosite de reprezentanți ai Partidului Național Liberal pentru falsificarea unor semnături pe listele de susținere a candidaților la alegerile locale din București. Vă atașăm aceste 25 de pagini, protejând datele personale, trimise doar către DNA.

Persoana care ne-a pus la dispoziție aceste tabele a fost solicitată de reprezentanți ai PNL, care se ocupau cu strânsul de semnături, să copieze nume cu nume de pe respectivele foi și să le treacă în tabelul cu semnături de susținere pentru candidații PNL, după care să semneze în dreptul fiecărui nume. Practic, să falsifice semnături. Persoana în cauză este de acord să fie citată ca martor într-o eventuală anchetă a DNA”, au scris membrii mişcării pe site-ul lor.

Procurorii DNA urmează să investigheze toate aceste date puse la dispoziţie de Iniţiativa România.

Citeşte şi Lovitură pentru favoriţii la Primăria Capitalei. Candidaturile lui Predoiu, Firea, Nicuşor Dan şi Turcescu, contestate