Semne că eşti dependent de internet

Unor oameni le este greu sa controleze timpul pe care il pierd online pana la punctul in care interfereaza cu viata lor zilnica. Internetul joaca un rol important in viata moderna, insa beneficiile sale ascund si o parte intunecata. Unele persoane ajung dependenti de internet, socializand prin chat si retele de profil in loc sa se intalneasca cu alti oameni fata in fata. Esti o astfel de persoana? Vrei sa stii adevarul. Iata cateva semne care arata ca esti dependent de internet.

28 nov. 2014, 20:44
Semne că eşti dependent de internet

Devii euforic in timp ce esti pe net

Daca navigatul pe site-urile favorite te umple de fericire mai mult decat orice, fii atent. Este primul semn ca abuzezi de net.

Petreci din ce in ce mai mult timp online

Navighezi pe net chiar mai mult decat ai facut-o ieri? Ar putea fu un semn care anunta tendintele de dependenta.

Nu poti sa-ti controlezi comportamentul

Daca observi ca te controlezi din ce in ce mai greu, mult mai greu decat o faceai in trecut, ar trebui sa analizezi cu atentie si sa descoperi cauza acestui comportament.

Iti neglijezi familia si prietenii

Daca acorzi din ce in ce mai putina atentie membrilor familiei si prietenilor in defavoarea internetului, fii atent. Acesta este un alt semn rau.

Renunti la toate celelalte activitati

Un semn comun al celor dependenti de internet este ca isi pierd interesul pentru alte activitati. Daca observi ca faci asta fii foarte atent.

Minti in legatura cu utilizarea netului

Daca ai mintit in legatura cu cat de multe ori ai intrat pe youtube sau de cate ori te-ai jucat mai bine fii cinstit cu tine insuti si recunoaste ca ai o problema.

Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro