Semne care ne anunţă că rinichii suferă

Rinichii sunt printre cele mai importante organe din corpul nostru, responsabili pentru filtrarea deșeurilor, producerea de globule roșii și chiar menținerea oaselor puternice. Cu toate acestea, în ciuda rolului vital pe care-l joacă în menținerea sănătății, de multe ori nu realizăm că ei sunt afectați de stilul nostru de viață. 

02 mai 2018, 08:56
Semne care ne anunţă că rinichii suferă

De aceea, iată care sunt principalele simptome care ne spun că rinichii suferă:

Durere de spate

Durerea de spate anunță aproape întotdeauna o problemă de sănătate a rinichilor. Durerea poate fi cauzată de o infecție a rinichilor, care se resimte în zona mijlocie a spatelui. În unele cazuri, această durere se poate extinde și în partea inferioară a spatelui, dacă infecția ajunge și în vezică. Mergi la un control medical pentru a afla cauza reală.

Oboseală persistentă

Ai dormit suficient, ai băut cafea și totuși te simți obosită? Înseamnă că există o problemă. Poate că rinichii sunt cei care te fac să te simți așa de obosită. Atunci când rinichii nu filtrează normal deșeurile din fluxul sangvin, vei ajunge să te simți din ce în ce mai obosită, fără să-ți explici cauza. Recomandat este să mergi la un control medical. Oboseala poate ascunde mai multe probleme de sănătate.

Amețeală

Amețeala poate fi provocată de lipsa micului dejun dimineața, dar ar putea fi, de asemenea, un semnal că rinichii nu funcționează la capacitate maximă. Pacienții cu insuficiență renală dezvoltă adesea anemie din cauza lipsei de eritropoietină, un hormon produs în general de către rinichii sănătoși, care declanșează producerea de globule roșii. Producția mică de celule roșii provoacă apariția anemiei, care are ca simptome amețeala și slăbiciunea, printre altele. 

Creier încețoșat

Dacă simți că ai creierul încețoșat, rinichii pot fi de vină. Potrivit cercatătorilor de la Universitatea Temple, Statele Unite ale Americii, scăderea funcției renale are o corelație puternică cu creierului încețoșat, cauzat de lipsa oxigenului și neîndeplinirea funcțiilor principale. Dacă problema persistă și nu dă semne de îmbunătățire, mergi la un control medical. 

Mâini umflate

Când mâinile și picioarele se umflă, înseamnă că există în corp o problemă. Poate că rinichii nu își îndeplinesc funcția. Dacă rinichii nu elimină excesul de lichid din corp, acesta se manifestă adesea prin umflarea mâinilor și/sau picioarelor. Recomandat este să mergi la un medic dacă nu există nicio îmbunătățire.

8 obiceiuri alimentare care afectează rinichii