Semne posibile ale hipertensiunii

Se spune că hipertensiunea nu doare, şi totuși. Există câteva semne pe care organismul ni le dă când tensiunea arterială se menține la un nivel crescut, pe care trebuie să le luăm în serios.

12 mart. 2018, 10:04
Semne posibile ale hipertensiunii

Durerile de cap

Uneori, durerile de cap ar putea fi un simptom al hipertensiunii. În acest caz, sunt localizate la nivelul frunții, cuprinzând și zona cefei. Apar mai ales dimineața și pot ceda după administrarea de medicamente contra durerii. Intensitatea durerii depinde de cât este de mare tensiunea. În timpul crizelor hipertensive, vasele de sânge care alimentează țesutul intracranian se îngustă, iar acest lucru degenerează în dureri de cap. De asemenea, și medicamentele antihipertensive pot să producă dureri de cap. Verificarea tensiunii în timpul migrenelor poate să furnizeze răspunsul la întrebarea dacă acestea sunt cauzate de hipertensiune.  Durerile de cap cauzate de hipertensiune se resimt de obicei dimineața. Sunt acompaniate de durere facială, presiune la nivelul sinusurilor, distorsionări ale vederii, vertigo, greață, amețeli. E foarte importantă automonitorizarea constantă la cei care au aceste simptome. Statistic, durerile de cap cauzate de hipertensiune vizează mai mult femeile, persoanele obeze sau femeile gravide, persoanele cu vârste mai mari de 50 de ani, cele cu viață stresantă.

Sângerările nazale

Una dintre cauzele sângerărilor nazale e incapacitatea sângelui de a se coagula. Această inabilitate e deseori întâlnită la pacienții cărora li s-au prescris medicamente pentru subțierea sângelui. De asemenea, anumite boli ale ficatului pot afecta capacitatea de coagulare a sângelui. Hipertensiunea necontrolată poate cauza sângerări nazale, dar acest lucru e destul de rar. Singurul care-ți poate spune sigur dacă sângerarea nazală e dată de o tensiune crescută e medicul. Alte motive pentru care ar putea să curgă sângele din nas sunt: uscăciunea mucoasei nazale, medicamentele care subțiază sângele, consumul cronic de alcool, diverse tulburări de coagulare a sângelui. 

Află ce simptome îngrijorătoare ale hipertensiunii indica medicul cardiolog AICI