Senat: Consilierii locali traseişti îşi PIERD mandatul, primarii revin la partidul de la care au plecat

Comisia Juridică a decis, marți, că toți consilierii locali județeni care au schimbat partidul în baza Ordonanței 55 își pierd mandatele, iar primarii și șefii de Consilii Județene revin la partidul de la care au plecat.

RomaniaTV.net
10 nov. 2015, 13:28
Senat: Consilierii locali traseişti îşi PIERD mandatul, primarii revin la partidul de la care au plecat

Comisia Juridica a Senatului a decis, marti, in urma parasirii sedintei de catre PSD-isti, ca toti consilierii locali si judeteni care au schimbat partidul in baza Ordonantei 55 isi pierd mandatele, iar primarii si sefii de CJ-uri revin la partidul de la care au plecat. Raportul urmeaza sa intre la vot in plenul Senatului, acesta fiind camera decizionala, scrie stiripesurse.

Sedinta a fost marcata de tensiuni dupa ce liberalii au cerut introducerea pe ordinea de zi a legii privind respingerea Ordonantei 55. PSD-istii au vociferat, senatorul Ovidiu Dontu chiar țipând la șeful comisiei Catalin Boboc, dupa care au parasit sedinta in semn de protest. Au ramas in sala 5 membri PNL, un membru UNPR si un membru UDMR.

Peste 5.000 de aleşi locali, între care 552 de primari, au migrat la alte partide după adoptarea OUG 55/2014, marele câştigător fiind PSD, către care s-au îndreptat 79 la sută dintre primarii care au migrat, a aratat un raport prezentat de Expert Forum.