Senatorul democrat Al Franken a demisionat. Este acuzat de hărţuire sexuală

Senatorul democrat Al Franken și-a anunțat joi demisia, la o zi după ce majoritatea colegilor săi democrați din Senat i-au cerut să demisioneze în urma acuzațiilor de hărțuire sexuală formulate împotriva lui de mai multe femei.

07 dec. 2017, 19:08
Senatorul democrat Al Franken a demisionat. Este acuzat de hărţuire sexuală

‘Știu în inima mea că nimic din ceea ce am făcut în calitate de senator — absolut nimic — nu a dezonorat această instituție’, a declarat Al Franken de la tribuna Senatului.

‘Cu toate acestea, astăzi anunț că în următoarele săptămâni, voi demisiona din funcția de membru al Senatului Statelor Unite’, a mai spus el, potrivit Agerpres.

Cel puțin 10 senatori democrați i-au cerut miercuri colegului lor Al Franken să demisioneze din Senat, după ce acesta a fost acuzat de mai multe femei de comportament și de gesturi deplasate în urmă cu câțiva ani.

Franken, în vârstă de 66 de ani, senator de Minnesota, și-a cerut scuze pentru majoritatea acestor incidente și a afirma că va coopera la o anchetă a comisiei de etică din Senat în legătură cu comportamentul său.

Mai mulți politicieni importanți au fost acuzați în ultimele luni de hărțuire sexuală, între care și candidatul republicat pentru Senat Roy Moore și reprezentantul democrat John Conyers, care a demisionat marți. Ambii au respins acuzațiile care li se aduc.