Ioan Ghişe, PROTEST pe holurile Parlamentului la Congresul PPE

Senatorul social-democrat Ioan Ghişe a organizat un protest inedit pe holurile Palatului Parlamentului, în timpul lucrărilor Congresului Partidului Popular European, care îşi alege preşedintele miercuri, la Bucureşti. Urmăreşte LIVE TEXT ce se întâmplă la Palatul Parlamentului.

RomaniaTV.net
17 oct. 2012, 09:35
Ioan Ghişe, PROTEST pe holurile Parlamentului la Congresul PPE

Senatorul PSD Ioan Ghişe protestează simbolic pe holurile Palatului Parlamentului, purtând un tricou alb, pe care sunt imprimate următoarele mesaje: „7.403.836 Romanians Dismissed Băsescu”, pe faţă, şi „The people are sovereign”, pe spate.

„Când nu contează ce votează poporul, credem că întreaga Europă trebuie să fie sensibilizată cu privire la faptul că aproape 7,5 milioane de români au votat pentru demiterea preşedintelui. Datele INS vor arăta în curând că suntem mai puţin de 16 milioane de cetăţeni cu drept de vot şi că mai mult de jumătate dintre români l-au demis pe preşedinte”, a subliniat Ioan Ghişe.

CITEŞTE ŞI: Violenţă la Congresul PPE. Un jurnalist a fost BRUSCAT de un agent de pază VIDEO

Senatorul a precizat că protestul este unul simbolic şi că el şi alţi partizani ai demersului său se plimbă „pur şi simplu” prin Parlament.

„Vrem să atragem atenţia că şi poporul român este la fel de suveran ca poporul german, poporul francez, ca oricare altul şi că ceea ce este regulă valabilă în întreaga Europă trebuie să fie valabilă şi în România. Această plimbare a noastră este un gest simbolic cu rolul de a atrage atenţia asupra faptului că în România trebuie acţionat exact după regulile europene şi că votul poporului este voinţă a puterii de stat. Liderii europeni ar trebui să constate că ei susţin o persoană pe care poporul român a demis-o din funcţia de reprezentant al României”.

Iniţiativa lui Ioan Ghişe se bucură de sprijinul preşedintelui PNL şi al Senatului, Crin Antonescu: „M-aş alătura acţiunii domnului Ghişe dacă nu ar fi impedimente de natură protocolară, eu fiind preşedinte al Senatului. Forma în care se exprimă este una cu totul europeană, clasică, nu e nimic ieşit din comun, nimic scandalose. Sunt cu sufletul alături de domnul Ghişe şi în această acţiune a sa, care este una curajoasă, demnă şi europeană„.