Senatorul liberal Sebastian Grapă s-a înscris în UNPR: PNL, un partid pestriţ. Fuziunea a coborât partidul

Senatorul Sebastian Grapă s-a înscris în Uniunea Națională pentru Progresul României, anunță un comunicat al Biroului de presă al UNPR. Grapa a declarat ca motivul plecarii din PNL este unul simplu: in PNL ar fi avut un viitor politic gri, iar in UNPR urmeaza unul "foarte senin".

RomaniaTV.net
02 iun. 2015, 07:59
Senatorul liberal Sebastian Grapă s-a înscris în UNPR: PNL, un partid pestriţ. Fuziunea a coborât partidul

Senatorul Sebastian Grapă s-a înscris în Uniunea Națională pentru Progresul României. Începând cu această dată, parlamentarul UNPR își desfășoară activitatea în cadrul grupului parlamentar al PSD din Senat„, se arată într-un comunicat de presă al UNPR.

Citeşte şi: Senatorii au trimis documentele la DNA: Cereri de CONCEDIU şi copii după CONDICA de intrări-ieşiri VIDEO

Sebastian Grapă este membru al grupului parlamentar al Partidului Național Liberal și președinte al Comisiei pentru Regulament din Senat, potrivit Agerpres.

A fost ales senator în circumscripția electorală nr. 8 Brașov, colegiul uninominal nr. 1.

Într-un interviu pentru Hotnews, Sebastian Grapa şi-a exprimat nemulţumirea legată de fuziunea PNL-PDL, despre care spune că a coborât partidul şi ca ceea ce arată sondajele în prezent pentru liberali nu va mai dura, întrucât există „răni nevindecabile”.

Este foarte simplu – viitorul este extrem de gri în PNL, şi extrem de senin în UNPR. Mă refer în primul rând în viitorul meu politic şi apoi la viitorul oamenilor pe care îi reprezint. Eu nu am treabă cu viitorul ţării cred că viitorul ţării este dat de suma deciziilor pe care le iau mai mulţi oameni nu pe care le ia unul singur.

Din punctul meu de vedere, există răni care nu se pot vindeca, fuziunea asta nu a făcut altceva decât să coboare PNL chiar dacă acum există nişte sondaje care încep cu cifra 4 sau 3, părerea mea este că într-un viitor foarte apropiat rănile care nu se vindecă produc şi alte suferinţe.

Şi sunt răni nevindecabile. Ideea de ineficienţă a unora din administraţie care trebuie să plece dar nu vor pleca pentru simplul fapt pentru că fiind prinşi în structură ei cred că îşi vor perpetua funcţia de primar sau ce e pe acolo, iar ei sunt nişte ineficienţi, şi vă mai dau un argument – toate deciziile pe care PNL-ul le ia, le ia folosind un înălbitor care nu se potriveşte cu rufele colorate.

Eu am învăţat că atunci când trebuie să speli foloseşti pentru rufe albe înălbitor, noi folosim înălbitor pentru orice, şi atunci este varza. PNL era un partid pestriţ, era un pastel de caractere acolo. Dacă bagi peste tot – e adevarat că sunt şi rufe murdare – dacă bagi un înălbitor strici totul. Şi asta s-a întâmplat în momentul de faţă. Nu critic pe nimeni”, a declarat Sebastian Grapă pentru Hotnews.