Senatorul Marius Isăilă, judecat pentru corupţie, a fost urmărit şi de procurorii DNA, şi de soţie

Senatorul Marius Isăilă a declarat marţi în faţa judecătorilor, în dosarul de corupţie în care este judecat, că a fost urmărit atât de DNA, cât şi de soţie, care montase iun dospozitiv de localizare a maşiniii sale.

25 oct. 2016, 16:12
Senatorul Marius Isăilă, judecat pentru corupţie, a fost urmărit şi de procurorii DNA, şi de soţie

Senatorul independent Marius Isăilă (fost parlamentar UNPR) și fostul său consilier, Cristian Ene – în prezent denunțător în cauză – au fost audiați, marți, de Completul de 5 judecători al Instanței supreme în dosarul de trafic de influență, relatează Vocea.biz.

În fața magistraților, Marius Isăilă a povestit că era interceptat atât de către procurorii DNA, care îl puseseră pe consilierul său să poarte tehnică de înregistrare, cât și de soție, care îi montase în mașină un un aparat de înregistrare și localizare prin GPS. În schimb, Cristian Ene a declarat în fața instanței că Isăilă a luat suma de 180.000 de euro, în tranșe, el personal fiind cel prin care au fost dați banii.

Senatorul Marius Isăilă a fost condamnat în acest dosar de către un complet de judecată al aceleiași instanțe la pedeapsa de 4 ani de închisoare cu executare, în timp ce fostul lui consilier a primit o pedeapsă de 2 ani cu suspendare și obligarea de a presta 100 de ore de muncă în folosul comunității.

Procurorii DNA susțin că Marius Ovidiu Isăilă, la acel moment șef serviciu în Ministerul Finanțelor Publice, și Cristian Ștefan Ene, în înțelegere cu inculpatul Cătălin Cristescu, au convenit să intervină în vederea blocării controlului efectuat de către ANAF la firma unui om de afaceri, care le-a solicitat ajutorul în acest sens, contra unei sume de 180.000 de euro, dată în tranșe.

Senatorul a venit pregătit, marți, pentru a fi audiat de completul de judecată prezitat de judecătorul Ionuț Matei, iar înainte de a intra în sala de judecată a intrat într-o tutungerie aflată în apropierea instanței și a cumpărat o sticluță de whisky de 50 ml, arată Vocea.biz.