Senatorul PNL Marius Obreja a devenit noul preşedinte al Comisiei de Apărare

Senatorul PNL Marius Obreja a fost ales, marți, președinte al Comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera superioară, prin vot unanim al colegilor săi din Comisie.

31 mart. 2015, 10:31
Senatorul PNL Marius Obreja a devenit noul preşedinte al Comisiei de Apărare

Obreja îi succede la șefia acestei comisii lui Corneliu Dobrițoiu, care în urmă cu o săptămână și-a anunțat demisia ca urmare a deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție în cazul său, scrie Agerpres.

Citeşte şi: Şeful SPP, Lucian Pahonţu, audiat în Parlament

Fostul ministru al Apărării Corneliu Dobrițoiu a fost condamnat pe 23 martie, de magistrații de la ÎCCJ, la un an de închisoare cu suspendare în dosarul „Case pentru generali” în care a fost trimis în judecată în legătură cu achiziționarea în condiții ilegale a unei locuințe de serviciu la preț subvenționat.

Numirea acestuia vine în contextul audierii şefului SPP în Parlament. Cu această ocazie, directorul SPP, Lucian Pahonţu, a prezentat raportul de activitate pe 2014 şi a explicat toate măsurile de securitate luate pentru demnitarii români şi străini.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/seful-spp-lucian-pahontu-audiat-in-parlament_211637.html#ixzz3VxRwnREm

Marius Obreja, senator PNL, membru al Comisiei de Apărare, a precizat în acest context că SPP a prezentat un raport asupra activităţii, fiind un document care se prezintă anual sau ori de câte ori este nevoie.

„Am remarcat toti membrii comisiei desfasurarea normala a activitatii Serviciului. Pe baza acestui raport, nu putem decela evenimente critice din trecutul apropiat sau din viitor”, a spus Obreja.

Obreja a declarat că au fost discuţii şi pe situaţia locativă a lui Traian Băsescu: „Serviciul ne-a raspuns foarte precis la acest subiect şi noi l-am privit cu un ochi al celui care il controleaza. Se afla in curs de aliniere. E e in regula ce au facut acolo.”