Senatorul Şerban Nicolae, ÎNLOCUIT în Comisia juridică după ce a spus că locul lui Ilie Sârbu nu e în PSD

Senatorul PSD Şerban Nicolae a fost înlocuit, luni, din funcţia de membru al Comisiei juridice cu Mihai Neagu. Propunerea a fost făcută de liderul senatorilor social-democraţi, Ilie Sârbu, şi a fost aprobată de plenul Senatului.

24 nov. 2014, 15:40
Senatorul Şerban Nicolae, ÎNLOCUIT în Comisia juridică după ce a spus că locul lui Ilie Sârbu nu e în PSD

Decizia de înlocuire a lui Nicolae Şerban a venit după ce senatorul a susţinut că locul lui Ioan Rus şi al lui Ilie Sârbu ‘nu e în Partidul Social Democrat’.

Nu domnul Şerban Nicolae e un lider al partidului care poate să pretindă pretenţii de genul acesta. El apare când apar funcţiile şi dispare când pierdem funcţiile”, reacţiona Ilie Sârbu pe 18 noiembrie.

Şerban Nicolae: Ioan Rus şi Ilie Sârbu nu sunt social-democraţi. Locul lor nu e în PSD

Senatorul PSD Şerban Nicolae considera, într-o scrisoare deschisă către social-democraţii transilvăneni, publicată pe pagina sa de Facebook, că locul lui Ioan Rus şi al lui Ilie Sârbu ‘nu e în Partidul Social Democrat’:

‘Cei care au monopolizat, de ani buni, reprezentarea stângii, a Partidului Social Democrat în Transilvania, au fost definiţi, în opinia publică, cu formula ‘grupul de la Cluj’. Dacă era o formulă de succes, era în regulă. Dar nu e şi n-a fost niciodată. Ce a început cu o ticăloşie – atacarea din interior, încă de la sfârşitul lui 2004, a lui Ion Iliescu – nu putea continua altfel. Acest grup n-a produs nimic bun pentru pentru stânga românească ori pentru partid. (…) Vă scriu pentru a vă cere, public, să vă luaţi în propriile mâini identitatea şi demnitatea. Ştiu cu cine vorbesc şi ştiu ce vă cer. Locul lui Ioan Rus şi al lui Ilie Sârbu nu e în Partidul Social Democrat. Ei nu sunt de stânga şi nu pot reprezenta vreodată social-democraţia transilvăneană’.

Senatorul Mihai Neagu face parte din UNPR şi activează în grupul PSD. El a fost ales în 2012 în colegiul uninominal 4 din Circumscripţia electorală nr. 35 Suceava.

Ilie Sârbu îi răspunde lui Şerban Nicolae: Când venea la mine după funcţii, nu ştia că nu-s social-democrat?