Senatorul Sorin Ilieşiu: Încă nu am demisionat din PNL, pentru că nu am dormit toată noaptea

Senatorul Sorin Ilieşiu a declarat joi că nu a reuşit să îşi depună demisia din PNL, deşi anunţase de dimineaţă că o va face, pentru că "nu a reuşit să doarmă toată noaptea".

20 feb. 2014, 15:52
Senatorul Sorin Ilieşiu: Încă nu am demisionat din PNL, pentru că nu am dormit toată noaptea

Întrebat dacă a demisionat oficial din PNL, senatorul Sorin Ilieşiu a răspuns că: „Oficial, încă nu. Pentru că nu am dormit toată noaptea şi am reuşit abia în zori, câteva ore, iar acum sunt într-o pauză de curs universitar la Facultatea de Film, la UNATC I.L.Caragiale (…). Dacă va mai fi deschis la PNL, o să trec azi. Dacă nu, trec mâine”.

În ceea ce priveşte planurile de viitor ale lui Sorin Ilieşiu, acesta mărturiseşte că „este decis să reprezinte în continuare sibienii şi Sibiul”, potrivit Agerpres.

VEZI ŞI Biroul Politic al PNL a decis EXCLUDEREA din partid a senatorului Sorin Ilieşiu VIDEO

„Sunt decis să reprezint în continuare sibienii şi Sibiul, definit atât de inspirat de Nicolae Iorga ca „un spaţiu întemeietor” unde „Spiritul porunceşte Timpului să se schimbe”. Nu m-am născut nici liberal, nici social-democrat. M-am născut român şi creştin”, a declarat senatorul Sorin Ilieşiu.

Senatorul Sorin Ilieşiu a anunţat joi dimineaţa, într-o a treia scrisoare deschisă trimisă colegilor, că a demisionat din Partidul Naţional Liberal (PNL), după ce preşedintele partidului, Crin Antonescu, a propus excluderea sa.

„Demisionez aşadar, considerând că nu mai există nicio speranţă pentru invalidarea propunerii de excludere a mea din PNL, făcută de domnul preşedinte”, spunea Sorin Ilieşiu.

Senatorul Sorin Ilieşiu este criticat atât de foştii colegi de partid, cât şi de opozanţii săi din PDL.

După ce a fost numit ‘nătărău’ de preşedintele PNL şi al Senatului, Crin Antonescu, care a propus excluderea lui din PNL, Ilieşiu a fost catalogat joi drept ‘dandana’ de senatorul Partidului Democrat Liberal (PDL), fostul ministru Ion Ariton, opozantul lui din campania electorală şi coleg de colegiu la Sibiu.

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat joi că Sorin Ilieşiu a greşit cerând schimbarea liderului partidului, Crin Antonescu, cu fostul preşedinte Călin Popescu Tăriceanu. Iohannis a susţinut excluderea lui Ilieşiu din PNL.