Senatul a votat Legea 304 privind organizarea judiciară în forma iniţială, respingând cererea de reexaminare a lui Iohannis

Plenul Senatului a adoptat miercuri, în procedură de urgenţă, proiectul de lege privind organizarea judiciară, în forma iniţială, prin care se înfiinţează o secţie specială pentru investigarea faptelor comisiei de magistraţi. Senatul a respins astfel cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis.

RomaniaTV.net
20 iun. 2018, 07:48
Senatul a votat Legea 304 privind organizarea judiciară în forma iniţială, respingând cererea de reexaminare a lui Iohannis

UPDATE Senatul a adoptat Legea 304/2004 privind organizarea judiciară, în urma cererii de reexaminare trimisă de preşedintele României către Parlamnent, cu 79 voturi „pentru”, nicio abţinere şi 33 voturi împotrivă.

Niciunul dintre amendamentele formulate de senatori ai PNL şi USR, respinse în Comisia juridică, nu a trecut de plenul Senatului.

Senatorul USR Eugen Dircă este de părere că cererea de reexaminare a şefului statului este întemeiată, existând, potrivit parlamentarului, necorelări legislative în modificările aduse Legii 304/2004.

Senatorul PNL Alina Gorghiu a criticat graba dezbaterii acestei cereri de reexaminare şi a subliniat că Parlamentul ar fi trebuit să aştepte raportul preliminar al Comisiei de la Veneţia referitor la modificările legilor Justiţiei.

______________

Pe ordinea de zi a plenului Senatului, de miercuri ora 10.30, apare Legea 304/2004 privind organizarea judiciară. Votul final va fi dat de senatori începând cu ora 12.00, informează Mediafax. După votul la Senat, cameră decizională pentru această iniţiativă, proiectul de lege se va reîntoarce la Klaus Iohannis pentru promulgare.

Comisia juridică a Senatului a respins, marţi, reexaminarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară.