Separatiştii proruşi din HARKOV au decis să AMÂNE REFERENDUMUL pentru independenţă de la 11 mai

Separatiştii proruşi din regiunea ucraineană Harkov au decis să amâne referendumul pentru independenţă care era programat pentru duminică, a relatat vineri Ukrinform, citând presa locală.

RomaniaTV.net
10 mai 2014, 08:15
Separatiştii proruşi din HARKOV au decis să AMÂNE REFERENDUMUL pentru independenţă de la 11 mai

„Nu suntem pregătiţi să susţinem referendumul la 11 mai. Nu am căzut de acord asupra unor chestiuni care să fie comune pentru Harkov, Lugansk şi Doneţk. Din nefericire, am fost divizaţi (în privinţa formulării). De aceea am luat decizia de a nu mai organiza un referendum la 11 mai”, a declarat liderul mişcării proseparatiste Sud-Est, Iuri Apuhtin, potrivit postului de radio Vocea Rusiei.

El afirmase anterior că activiştii din Harkov îşi doresc să voteze la referendumul de duminică, alături de regiunile Doneţk şi Lugansk.

Militanţii separatişti proruşi din regiunile Doneţk şi Lugansk au anunţat joi că au decis să nu amâne referendumul de duminică privind independenţa, după ce preşedintele rus Vladimir Putin lansase un apel miercuri la amânarea acestui plebiscit în scopul favorizării unui dialog între aceştia şi autorităţile de la Kiev pentru dezamorsarea crizei.