Şerban Huidu vorbeşte despre accidentul în care a ucis trei oameni. „Asta a fost…”

În curând se împlinesc patru ani de la teribilul accident provocat de Şerban Huidu la Timişul de Sus, soldat cu moartea a trei oameni. Realizatorul radio-TV a fost condamnat cu suspendare şi s-a retras din viaţa publică şi rareori a vorbit public despre ce s-a întâmplat în acea zi blestemată.

RomaniaTV.net
03 oct. 2015, 14:45
Şerban Huidu vorbeşte despre accidentul în care a ucis trei oameni. „Asta a fost…”

Șerban Huidu vorbeşte acum, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei, despre ce s-a întâmplat în acele clipe care i-au schimbat radical viaţa. La vremea respectivă s-a spus că Huidu s-ar fi aflat pe contrasens pentru că încerca să depăşească o coloană de maşini, dar el a susţinut mereu că a derapat, din cauza condiţiilor de drum. Şi acelaşi lucru îl spune şi azi.

„Nu am depășit. Dacă depășeam, acum sigur ispășeam pedeapsa. În fața mea era cumnatul meu, alături de care am plecat spre Predeal. Afară ningea, era în octombrie, iar mașina avea cauciucuri de vară. Pe jos era mâzgă, iar ei veneau dintr-o curbă la dreapta. Cauciucurile de la mașina mea aveau cam 50.000 de km, deci erau cam la limită. Mașina era mare, iar tracțiunea este automată, dar mai mult pe spate. Problema era că aveam și ceva kilometri. Am acționat…. mașina s-a dus de spate. Problema a fost că ei venind și tăind curba, la impact, mașina mea s-a întors”, a declarat Huidu.

Şerban Huidu revine la „Cronica Cârcotaşilor”

„SUV-ul avea 2,5 tone, iar cealaltă o tonă. Mașina lor s-a rostogolit de două ori din impact. Și asta a fost. La impact, viteza era de 51 de km. Urmările au fost catastrofale”, concluzionează Şerban Huidu.

Pe 16 octombrie 2011, Şerban Huidu a provocat un accident în urma căreia şoferul maşinii pe care a izbit-o frontal şi o femeie aflată pe locul din dreapta au murit pe loc. Un bărbat de 57 de ani, aflat în acelaşi autoturism, a fost rănit grav şi a murit a doua zi, la spital.

În momentul accidentului, Huidu se afla în maşină împreună cu soţia sa, cu cei doi copii în vârstă de 2 şi 4 ani şi cu bona acestora.

Şerban Huidu, traumatizat după accidentul în care a ucis trei oameni. Vezi cu ce se deplasează acum

Potrivit expertizei tehnice efectuate în cazul accidentului rutier provocat de Şerban Huidu în data de 16 octombrie 2011, pe raza localităţii Timişul de Sus, maşina condusă de realizatorul TV rula cu 87 km/h, în condiţiile în care limita de viteză era de 50 km/h.

Expertiza a stabilit că accidentul a avut loc pe sensul opus celui de pe care venea maşina condusă de Şerban Huidu, el fiind cel care a intrat pe contrasens, în timp ce şoferul celeilalte maşini implicate în accident, un Logan, nu a avut nicio vină, circula corect şi n-a taiat curba. Maşina vedetei TV i-a apărut brusc în faţă. Conform expertizei, Loganul rula cu 40 de kilometri la oră.

Şerban Huidu a fost condamnat de magistraţii Curţii de Apel Braşov la patru ani de închisoare cu suspendare.