Şerban Nicolae despre înlocuirea de la şefia Comisiei juridice: Nu are cum să fie o bucurie, nu am greşit cu nimic

Senatorul PSD Șerban Nicolae a declarat, miercuri, după ce a fost înlocuit de la conducerea Comisiei juridice și a grupului parlamentar, că nu este o mare bucurie, consideră că nu a greșit cu nimic, dar acceptă decizia.

RomaniaTV.net
10 mai 2017, 12:49
Şerban Nicolae despre înlocuirea de la şefia Comisiei juridice: Nu are cum să fie o bucurie, nu am greşit cu nimic

„Pentru mine nu are cum să fie vreo mare bucurie, eu consider că nu am greșit cu nimic. Dar, repet, nu am obținut aceste funcții prin concurs, nu am fost cel mai bun dintre cei 67 de senatori PSD și dintre membrii Comisiei juridice din partea PSD. Din punctul meu de vedere, eu m-am exprimat și m-am comportat public la vederea și a colegilor și a societății, a fost un act de încredere din partea partidului, nu mai există, nu este nicio supărare”, a spus Nicolae, după ședința Comitetului Executiv Național al PSD.

El a adăugat că nu-și dă seama dacă se poate vorbi despre un conflict între el și Liviu Dragnea. „Nu știu, nu-mi dau seama. Domnul Dragnea a repetat de mai multe ori faptul că nu există o chestiune personală, nu are un conflict cu mine, nu-i o sancțiune ce s-a decis”, a răspuns Șerban Nicolae, la întrebările pe această temă.

Social-democratul a precizat că discuțiile au fost lungi și a clarificat față de colegi faptul că nu a existat nicio înțelegere cu Traian Băsescu sau o strategie de comunicare cu Liviu Dragnea.

„Discuțiile au fost lungi, nu are rost să le reiau acum. Am spus ceea ce am spus întotdeauna, nu a fost practic nimic nou. (…) Am mai clarificat încă o dată de față cu toți colegii faptul că nu a existat niciun fel de înțelegere între mine și domnul Dragnea, strategie de comunicare, de testare a pieței, de testare a reacțiilor și alte aberații de genul ăsta și, de asemenea, că nu am adoptat niciun fel de amendament al lui Băsescu. Tot ceea ce s-a adoptat erau amendamente pe care le-am propus eu”, a explicat Șerban Nicolae.

În opinia sa, înlocuirea de la conducerea grupului parlamentar „a fost un fel de consecință, un fel de retragere a încrederii în general”.

Întrebat dacă i s-a cerut să renunțe la funcții, Nicolae a spus: „Nu, a fost așa o discuție, o percepție cum că teoretic aș putea și eu să iau o asemenea inițiativă, numai că am spus tuturor colegilor că, din punctul meu de vedere, nu am greșit cu nimic nici față de Liviu Dragnea, nici față de partid”.

„S-a explicat că nu e vorba de sancțiuni, e așa un fel de act politic, bănuiesc că decizie politică. Nu mă leg cu lanțuri de vreo funcție. Mă cunoașteți suficient de bine, patru ani de zile în mandatul precedent am fost senator fără niciun fel de funcție, membru în comisia de petiții, nu e vreo suferință”, a adăugat senatorul PSD.

El a mai spus că deocamdată rămâne în Comisia juridică. „Dar, trebuie să mă lămuresc, poate e greșeala mea, ideile mele în materie de justiție nu corespund cu cele oficiale ale partidului. Deocamdată nu mi s-a reproșat că aș fi încălcat programul de guvernare pentru justiție”, a menționat Nicolae.

„Știu cine sunt, ce experiență am. Nu țin să neapărat să demonstrez, să tot dau extemporale ca și cum: știți băgați-mă în seamă, mă pricep, aveți încredere în mine. Dacă se consideră că e nevoie de mine în partid, bine”, a declarat Șerban Nicolae.