Şerban Nicolae, jigniri scârboase la adresa unei deputate, în Parlament: „Am o poză în care faceţi sex anal”

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, prin vot, propunerea PNL de suspendare a şedinţei plenului, precum şi pe cea a USR de amânare a dezbaterilor asupra proiectelor referitoare la statutul judecătorilor şi procurorilor şi modificării Legii ANI. Cele două decizii au dus la începerea unei dispute aprinse între deputaţii Puterii şi ai Opoziţiei. Senatorul PSD Serban Nicolae, prezent in Camera Deputatilor, a jignit-o extrem de urat pe deputata USR Cosette Chichirau, care filma modul in care deputatii PSD voteaza modificari la legile justitiei fara sa stie despre ce este vorba. Deputata a anunţat că îl va da în judecată. Ulterior, Şerban Nicolae şi-a cerut scuze, dar doar în faţa jurnaliştilor, nu şi a deputatei USR, care era chiar lângă reporteri. 

06 dec. 2017, 14:45
Şerban Nicolae, jigniri scârboase la adresa unei deputate, în Parlament: „Am o poză în care faceţi sex anal”

UPDATE: Deputatul USR Cosette Chichirău a anunțat miercuri că intenționează să-l acționeze în instanță pe senatorul PSD Șerban Nicolae, după ce l-a apostrofat pe acesta pe holurile Palatului Parlamentului și i-a cerut să-i ceară scuze pentru jignirile primite în cursul aceleași zile.

„Trebuia să se uite la mine și să-mi spună că-și cere scuze. Dar, după cum vedeți, el iese ca să facă spectacol la camere, dar nu are capacitatea să-și ceară scuze uitându-se în ochii mei. A mai spus că a lucrat personal la acest proiect. Bineînțeles că a lucrat personal, pentru că acest proiect îi scapă pe ăștia de pușcărie”, a spus deputata USR după ce senatorul Șerban Nicolae a plecat în sala de plen, unde are loc ședința de plen a Camerei Deputaților care dezbate proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor.

„Aș vrea să-l văd, să se uite la mine în fața publicului și să-și ceară scuze, dacă nu, vom ajunge în instanță”, a completat Cosette Chichirău.

Potrivit acesteia, limbajul folosit de Șerban Nicolae în ceea ce o privește a fost unul inadmisibil. „Este o formă de hărțuire și de intimidare la adresa mea. Această formă de hărțuire și intimidare nu funcționează, ar fi ideal să-și retragă legea. Faptul că sunt femeie e aproape secundar, eu cred că el s-ar purta așa cu oricine. Cel mai probabil vom ajunge la tribunal”, a spus deputata USR.

UPDATE: Senatorul PSD Șerban Nicolae și-a cerut scuze alegătorilor pentru cuvintele pe care i le-a adresat deputatei USR Cosette Chichirău, menționând că nu a mai suportat insulta și calomnia venite din partea acesteia și a cedat.

„Nu e niciun fel de bucurie sau de satisfacție. Probabil că electoratul care a trimis-o în Parlament pe doamna deputat a trimis-o exact pentru acest motiv, să ia 150 de milioane de lei pe lună, diurne, cazare, transport și așa mai departe, sume forfetare, ca să mă înjure pe mine. Am lăsat-o, a făcut-o de mai multe ori, din păcate pentru mine, și îmi cer scuze pentru asta, la un moment dat am cedat și am replicat, pentru că nu am mai suportat insulta și calomnia repetate. Față de electoratul meu îmi cer scuze, îmi pare rău, față de oamenii de bună credință, că nu pentru asta m-au trimis pe mine în Parlament, sper să nu se mai repete”, a declarat Nicolae la Palatul Parlamentului.

El a arătat că schimbul de replici cu colega sa de la USR a avut loc în timpul dezbaterii unui proiect de lege deosebit de important.

„Eu am lucrat foarte mult la acest proiect de lege, sunt între inițiatori și de aia sunt la Camera Deputaților astăzi. Nu am găsit pe nimeni, judecător sau procuror, să-mi reproșeze că prin această inițiativă sau prin amendamentele pe care le-am făcut aș afecta în vreun fel independența sau imparțialitatea justiției, aș politiza în vreun fel actul de justiție, aș pune sub control politic autoritatea judecătorească, tot ceea ce numim generic sistemul judiciar, de aceea m-aș fi așteptat ca discuția să fie una foarte serioasă, foarte profesională și cu argumente politice și de specialitate. Din păcate, în fața unor injurii repetate și a unor insulte repetate am avut o răbufnire pentru care îmi cer scuze”, a adăugat el.

 

Senatorul Şerban Nicolae, către deputata USR Cosette Chichirău, după ce aceasta l-a numit penal: „Cum sunt eu penal, ce am furat eu? Penală este mama care v-a făcut aşa nesimţită! Dumneata nu ai nicio meserie, nu-ţi este ruşine să primeşti banii ăştia nemunciţi?

Leafa mărită îţi place, nu? Nu vă hliziţi fasolea aşa la mine! Vă rog frumos, nu mai râdeţi, că este o imagine dezolantă. Căutaţi un coleg alfabetizat, care a terminat două clase şi să vă scrie o plângere penală la adresa mea, să vedeţi ce am furat eu. Dumneavoastră sunteţi atât de proastă! CV-ul este în poze? Sunteţi atât de proastă încât e incredibil ce spuneţi. Demonstraţi că am fost eu şofer. Aveţi o poză? Poza e CV? Eu am o poză în care dvs faceţi sex anal. Ce să facem?“.

Vezi video de la minutul 40.00:

 

 „Am sentimentul că trăim într-o piesă a absurdului. De la tribuna Parlamentului spunem: nu putem avea dezbateri pe o lege a justiţiei acestei ţări pentru că am consumat timpul de dezbateri. Vai, ce ghinion pentru România! O să o adoptăm din pix. Vă întreb: cum să nu putem avea dezbateri pe o lege de o importanţă naţională. Nu putem fi atât de ridicoli cu toţii. E absurd.Trebuie să susţinem amendamentele. Nu putem avea dezbateri? Suntem absurzi. Hai să plecăm acasă dacă suntem atât de idioţi”, a spus preşedintele USR, Dan Barna.

Citeşte şi: SCANDAL în Parlament. Dezbaterea legii privind statutul magistraţilor, întreruptă de un protest al deputaţilor USR