Şerban Nicolae: Nu cred că am văzut vreodată o mizerie mai mare ca aşa-zisul bilanţ DNA

Senatorul PSD Şerban Nicolae a scris, miercuri, pe Facebook, că nu a văzut ”vreodată o mizerie mai mare, la nivel de demnitate de stat, ca aşa-zisul bilanţ al Direcţiei Naţionale Anticorupţie”.

28 feb. 2018, 13:49
Şerban Nicolae: Nu cred că am văzut vreodată o mizerie mai mare ca aşa-zisul bilanţ DNA

„Nu cred că am văzut vreodată o mizerie mai mare, la nivel de demnitate de stat, ca aşa-zisul bilanţ al Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, a scris Şerban Nicolae pe Facebook.

El a revenit cu o completare la textul iniţial. ”La revizuirea Constituţiei vom fi nevoiţi să introducem următorul text: . S-ar putea să nu fie glumă…”, a adăugat Nicolae.

Vicepreşedintele ALDE Andrei Gerea a declarat, miercuri, că bilanţul DNA a arătat, încă o dată, că cei care conduc această instituţie vor face ”tot posibilul pentru a acoperi abuzurile comise”, iar preşedintele Klaus Iohannis propune o transformare a României ”într-o republică a procurorilor”.

Citeşte şi: Preşedintele Klaus Iohannis, la bilanţul DNA pe 2017: Suntem departe de o revocare

”Am urmărit cu atenţie prezentarea bilanţului pe care procurorul şef al DNA l-a întocmit. Acesta a arătat, încă o dată, că cei care conduc DNA vor face tot posibilul pentru a acoperi abuzurile comise. Kovesi, alături de ceilalţi procurori DNA, au băgat sub preş toate anomaliile legate de activitatea instituţiei. În discursul şefei DNA nu a fost nicio vorbă despre încălcarea repetată a Constituţiei, nici despre situaţia de la DNA Ploieşti, despre dosarele trimise înapoi de instanţă din cauza modului în care DNA a pregătit rechizitoriul sau despre achitările care au avut loc”, a declarat Andrei Gerea, potrivit unui comunicat de presă.

El a acuzat conducerea DNA că nu a răspuns acuzaţiilor aduse acestei instituţii.

”La bilanţul DNA de azi, Kovesi şi cei din instituţia pe care o conduce trebuiau să răspundă concret la acuzaţiile aduse instituţiei şi să prezinte măsuri pentru a nu mai exista abuzurile înfăptuite de procurori precum Negulescu, dosarele fabricate, stenogramele falsificate sau probele măsluite. Nu s-a răspuns la niciunul din aceste puncte, ci s-a dorit o muşamalizare a realităţii de către toţi cei prezenţi la acest bilanţ, dar şi ridicarea unui zid în jurul şefei DNA. Ce se petrece astăzi în România reprezintă o bătălie pentru putere între instituţiile ilegitime şi nedemocratice care au preluat puterea în ultimii ani şi cele democratice. Primele nu vor să piardă sub nicio formă din puterea pe care au acumulat-o de-a lungul timpului, încălcând practic tot ce înseamnă principii de drept sau democratice”, a adăugat Gerea.

Vicepreşedintele ALDE a mai susţinut, potrivit comunicatului de presă, că preşedintele Klaus Iohannis propune o transformare a României ”într-o republică a procurorilor”.

”Ce ne propune preşedintele Iohannis, alături de şefa DNA şi de procurorul general al României este să ne îndreptăm spre o republică a procurorilor! Este regretabil că preşedintele şi alţi factori de decizie nu sesizează faptul că acţiunea DNA este un abuz de putere, iar abuzul de putere este o formă de corupţie. ALDE va milita pe mai departe pentru revenirea la adevăratele principii ale democraţiei şi nu ne vom lăsa intimidaţi de presiunile şi manipulările care apar în mod constant. Ne vom lupta, prin instrumentele legale avute la dispoziţie, pentru a nu reveni la teroarea anilor 50, care pare a se repeta în zilele noastre”, a conchis Andrei Gerea.