Serbia ÎNCHIDE GRANIŢA cu Macedonia. Refugiaţii neînregistraţi vor fi expulzaţi

Serbia a închis graniţa cu Macedonia pentru refugiaţii care nu au fost înregistraţi şi a impus controale stricte la graniţele sale, cu scopul de a preveni migraţia ilegală în Europa, a anunţat televiziunea de stat.

19 feb. 2016, 16:07
Serbia ÎNCHIDE GRANIŢA cu Macedonia. Refugiaţii neînregistraţi vor fi expulzaţi

Graniţa Serbiei cu Macedonia a fost închisă refugiaţilor care nu au fost înregistraţi la graniţa dintre Grecia şi Macedonia în conformitate cu acordul între cele două ţări de pe aşa-numita „ruta balcanică”, intrat în vigoare joi, potrivit RTS TV, care a citat surse din Poliţie.

Ministrul de Interne sârb, Biljana Popovic Ivkovic, a declarat că graniţa cu Macedonia nu este închisă, dar trecerea este permisă doar migranţilor din ţările în care este război şi care vor fi controlaţi strict la graniţă pentru a se împiedica astfel migraţia ilegală.

Citeşte şi Brexit: Atena condiţionează acordul UE cu Marea Britanie de garantarea menţinerii frontierelor deschise

Protocolul prin care s-au impus aceste măsuri a fost semnat de miniştrii de Interne din Serbia, Croaţia, Slovenia, Macedonia şi Austria şi are în vedere prin aceste măsuri colectarea de identificare şi informaţii biometrice despre imigranţi pentru a se determina astfel dacă aceştia provin din ţările în care au loc războaie şi viaţa lor ar fi ameninţată, cum sunt, de pildă, Siria, Irakul sau Afganistanul, potrivit rt.com.

Refugiaţilor nu li se va da statut de persoane în căutare de azil imediat după ce vor fi înregistraţi la graniţa dintre Grecia şi Macedonia, ci mai târziu, de ţara în care vor ajunge, potrivit Reuters.