Serbia: Zeci de persoane, prinse între nămeţi în nordul ţării, unde vântul a depăşit 150 km/oră

Aproximativ 60 de persoane au rămas blocate în maşini şi autobuze din cauza nămeţilor înalţi de câţiva metri în nordul Serbiei, care se confruntă cu un viscol puternic, a anunţat vineri Departamentul pentru situaţii de urgenţă din cadrul Ministerului sârb de Interne, transmite agenţia Reuters, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
31 ian. 2014, 19:00
Serbia: Zeci de persoane, prinse între nămeţi în nordul ţării, unde vântul a depăşit 150 km/oră

Echipele de intervenţie au folosit buldozere şi utilaje grele pentru a deschide o şosea în apropiere de oraşul Zrenjanin, situat la 50 km nord de Belgrad, după ce o coloană de maşini a rămas blocată noaptea trecută între nămeţi, a declarat şeful departamentului, Predrag Maric.

”Este foarte dificil, chiar şi pentru utilaje. Salvatorii merg pe jos până la maşinile înzăpezite”, a declarat Maric pentru Reuters.

Autorităţile sârbe au declarat stare de urgenţă în Zrenjanin şi în alte câteva oraşe din Vojvodina (nord), după ce viteza vântului, care bate dinspre est, a depăşit 150 de km pe oră în această provincie.

Punctele de trecere a frontierei cu ţările vecine Croaţia, România şi Ungaria au fost închise pentru traficul de mărfuri şi autorităţile au avertizat populaţia din nordul Serbiei să evite călătoriile care nu sunt neapărat necesare.

Autorităţile portuare din Belgrad au impus, de asemenea, vineri restricţii de navigaţie pe Dunăre după ce o barjă care transporta pietriş s-a răsturnat în apropiere de capitala sârbă.