Serghei Lavrov neagă că Donald Trump ar fi vorbit cu el despre destituirea directorului FBI

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a negat sâmbătă informațiile potrivit cărora președintele american Donald Trump ar fi vorbit cu el despre destituirea directorului FBI James Comey, relatează DPA și Reuters.

20 mai 2017, 16:29
Serghei Lavrov neagă că Donald Trump ar fi vorbit cu el despre destituirea directorului FBI

„Nu am discutat deloc despre acest subiect”, le-a spus Lavrov jurnaliștilor în timpul unei vizite în Cipru, potrivit agenției de știri Interfax.

Întrevederea lui Donald Trump cu Serghei Lavrov și cu ambasadorul rus Serghei Kisliak la Casa Albă săptămâna trecută a generat controverse după informațiile apărute în presă potrivit cărora președintele american le-ar fi dezvăluit oficialilor ruși informații clasificate.

În plus, New York Times a dezvăluit în ediția sa de vineri că Trump le-ar fi spus de asemenea lui Lavrov și Kisliak în timpul întrevederii că directorul FBI James Comey era „de-a dreptul țicnit” și că demiterea sa i-a luat „o mare presiune” de pe umeri.

Un document bazat pe notele din timpul întâlnirii președintelui american cu șeful diplomației ruse citează cuvintele lui Trump despre fostul director al FBI, James Comey: „Tocmai l-am dat afară pe șeful FBI. Era nebun, de-a dreptul țicnit. Am făcut față unei mari presiuni din cauza Rusiei. Am scăpat de asta”.

Vizita oficialilor ruși la Washington a avut loc la o zi după ce Trump l-a concediat pe Comey, care a fost criticat pentru modul în care a condus ancheta FBI privind posibile legături între campania electorală a lui Trump și Rusia în timpul alegerilor din 2016 din SUA.