Serviciile ruse au influenţat campania electorală din SUA inclusiv prin folosirea platformei Pokemon Go

Serviciile ruse au influenţat campania electorală din SUA utilizând inclusiv platforma Pokémon Go.

13 oct. 2017, 15:42

Campania serviciilor secrete ruse de influenţare a opiniilor înaintea scrutinului prezidenţial desfăşurat în Statele Unite în 2016 a utilizat platformele online Facebook, Twitter, YouTube, Tumblr, dar şi Pokémon Go, arată o investigaţie CNN.

Cunoscători ai acestei chestiuni  au explicat la CNN că pagina de Facebook a fost una dintre cele 470 de conturi abandonate după ce compania a descoperit că acestea aveau legătură cu IRA.

CNN a restabilit separat legăturile dintre pagina Facebook şi Don’t Shoot Us. Campania online, intitulată „Nu ne împuşcaţi!”, oferă noi perspective asupra modului în care agenţi ruşi au creat un amplu mediu online în care erau distribuite mesaje politice în scopul amplificării tensiunilor politice.

Campania pare să fi fost coordonată de o structură online care ar avea legături cu Kremlinul – Agenţia de Cercetare în domeniul Internetului (Internet Research Agency, IRA).

Campania „Nu ne împuşcaţi!” luase amploare după împuşcarea mortală de către poliţie în august 2014, în Ferguson (Missouri), a unui tânăr de culoare, Michael Brown. Serviciile secrete ruse ar fi utilizat platforme online pentru a evidenţia brutalitatea poliţiei americane, scopul fiind mobilizarea afro-americanilor pentru proteste şi perceperea activismului persoanelor de culoare drept o ameninţare, influenţând astfel opiniile înaintea scrutinului prezidenţial câştigat de candidatul republican Donald Trump.