Serviciile secrete de la Tiraspol ÎNCURAJEAZĂ şi alte MIŞCĂRI SECESIONISTE din Republica Moldova

Serviciile secrete de la Tiraspol vor contribui la schimbarea vectorului european al ţării şi de încurajare a mişcărilor separatiste în Găgăuzia şi la Bălţi, relevă o scrisoare pe care şeful departamentului de externe din stânga Nistrului, Nina Ştanski, ar fi expediat-o directorului KGB-ului de la Tiraspol.

RomaniaTV.net
29 oct. 2013, 20:44
Serviciile secrete de la Tiraspol ÎNCURAJEAZĂ şi alte MIŞCĂRI SECESIONISTE din Republica Moldova

Documentul a fost trimis presei de pe o adresă anonimă, potrivit Publika TV. În scrisoare, Nina Ştanski i-ar fi cerut şefului securităţii transnistrene să contribuie la organizarea, în Găgăuzia, a referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan. Serviciile secrete de la Tiraspol urmează să monitorizeze atent situaţia social-politică din Găgăuzia şi de la Bălţi în ajunul Summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius, informează Mediafax.

Citeşte şi R.Moldova: În Găgăuzia a fost interzisă studierea istoriei românilor şi a limbii române

Anterior, Nina Ştanski a declarat că Transnistria trebuie să devină atractivă pentru Găgăuzia şi Bălţi, oraş care s-a înfrăţit, acum o lună, cu Tiraspolul. Ştanski a mai anunţat că serviciile secrete trebuie să creeze un grup de lucru care va elabora strategia de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Vamală.

Potrivit Publika TV, reprezentanţii KGB-ului transnistrean au refuzat să comenteze această scrisoare, iar departamentul de externe a promis că va reveni ulterior cu un comentariu.A