SABIF a înregistrat peste 1000 de solicitări în ultimele 24 de ore: zeci de pacienți cu fracturi, luxații, entorse

Serviciul de Ambulanță București - Ilfov a înregistrat 1.404 solicitări în ultimele 24 de ore iar dintre acestea 719 au fost urgențe de cod roșu și cod galben, a declarat luni managerul instituției, Alis Grasu.

09 ian. 2017, 07:25
SABIF a înregistrat peste 1000 de solicitări în ultimele 24 de ore: zeci de pacienți cu fracturi, luxații, entorse

Potrivit acesteia, 34 dintre solicitări au vizat persoane care au suferit fracturi, entorse, luxații iar 10 gravide au fost transportate la spital.

„În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 1.404 solicitări, dintre acestea 719 au fost urgențe de cod roșu și cod galben. Au fost transportate la adăposturi 44 de persoane — cazuri sociale, una a fost dusă la Spitalul Colțea pentru că nu dorea la adăposturi. Au fost 34 de solicitări pentru fracturi, entorse, luxații la nivelul membrelor. 10 gravide au fost transportate la spital ca să nască”, a precizat medicul, potrivit Agerpres.

În ultimele 24 de ore la Spitalul Universitar de Urgență, s-au prezentat 30 de pacienți cu fracturi, luxații, entorse, contuzii a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al unității medicale, Leonard Grecescu.

Potrivit acestuia, numărul celor care se prezintă la spital cu probleme ortopedice este în scădere cel mai probabil datorită faptului că lumea stă în casă din cauza atenționării de vreme rea.

„În ultimele 24 de ore, s-au prezentat la ortopedie prezentând fracturi, luxații, entorse, contuzii un număr de 30 de persoane. Numărul a scăzut față de cel înregistrat în zilele de 6, 7 ianuarie când au venit la camerele de gardă aproximativ 70 de pacienți într-o singură zi”, a spus Grecescu.

Citeşte şi 530 de solicitări la Ambulanţa Bucureşti-Ilfov, în ultimele 12 ore. Mai bine de jumătate au fost cod roşu şi galben de urgenţă