Sevil Shhaideh va fi premierul României în următoarele patru zile. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial

Prim-ministrul Sorin Grindeanu i-a delegat, marţi, vicepremierului Sevil Shhaideh atribuţiile de şef al Executivului, de miercuri până luni, cât timp el se va afla în Statele Unite ale Americii pentru a participa la inaugurarea preşedintelui ales, Donald Trump.

17 ian. 2017, 14:44

Potrivit unei decizii publicate marţi în Monitorul Oficial, „în perioada 18-22 ianuarie 2017, doamna Sevil Shhaideh, viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene, exercită atribuţiile prim-ministrului privind conducerea operativă a activităţii Guvernului României„.

Ceremonia de inaugurare a lui Donald Trump va avea loc duminică, pe 21 ianuarie.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a afirmat, luni seară, că invitaţia la ceremonia de învestire a lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al SUA a venit de la Comitetul de organizare. El nu a menţionat în ce calitate a primit invitaţia şi a ironizat precizările Administraţiei Prezidenţiale pe acest subiect, spunând că el totuşi „se încăpăţânează” să meargă.

Citeşte şi Liviu Dragnea, ironie la adresa lui Iohannis: Îl cheamă pe premier să vadă dacă a fost la meditaţii şi a învăţat

Alături de Liviu Dragnea va merge şi premierul Sorin Grindeanu.

Preşedinţia a precizat, luni, că practica Statelor Unite la ceremonia de inaugurare a preşedinţilor prevede că alte ţări sunt reprezentate doar la nivel de ambasador, nefiind invitaţi şefi de stat sau de Guvern, motiv pentru care România va fi reprezentată de către ambasadorul român la Washington, George Maior.

Trezorierul PSD, Mircea Drăghici, a declarat marţi, pentru News.ro, că partidul suportă cheltuielile pentru deplasarea preşedintelui formaţiunii, Liviu Dragnea, şi a premierului Sorin Grindeanu la Washington DC, la ceremonia de îmvestire a noului preşedinte al SUA, Donald Trump.