Sexul după naştere: Lucruri pe care nimeni nu ţi le spune

Chiar daca corpul isi revine in totalitate dupa nastere, o femeie poate trece prin tulburari emotionale atunci cand vine vorba de sex dupa ce a devenit mama, cu atat mai mult daca a nascut natural.  

RomaniaTV.net
03 sept. 2015, 05:47
Sexul după naştere: Lucruri pe care nimeni nu ţi le spune

Nimic nu se compara cu sentimentul de a deveni mama, de a avea un copil. Insa, odata cu venirea lui pe lume, dar si dupa, viata unei femei se schimba fundamental. Ea trebui sa-si impace rolul de mama cu sotie, fara sa uite, insa, ca dincolo de toate este Femeie. In acest context, sexul dupa nastere poate trezi sentimente si trairi contradictorii in sufletul si in minte unei proapete mamici. Chiar daca s-a recuperat fizic complet, este aproape imposibil sa nu-i treaca prin gand, in „pragul” primului contact sexual „pe acolo a iesit o fiinta umana?!” Pe de alta parte, exista si reversul medaliei – cel ca mama sa se simta o adevarat „zeita”.

Iata cateva dintre schimbarile prin care poate trece o femeie devenita recent mama!

1. Sexul poate cobori in topul prioritatilor dupa „vreau sa dorm”

Este solicitant sa stii ca un suflet depinde de tine 24 din 24, 7 zile din 7. Chiar daca, dupa nastere, o buna perioada mama sta acasa, ea nu conteneste de treburi de facut. Sunt o multime de sarcini de indeplinit pentru bunastarea micutului. In acest context, prioritatile de schimba. Inainte sexului urca, in topul preocuparilor, bebelusul, casa, dar si somnul odihnitor de care duce lipsa mama. Intre o partida de sex si un somn de trei orei neintrerupt deloc, o proapata mamica va alege, cel mai probabil, somnul.

Continuarea pe lyla.ro.