SFÂNTUL ANDREI. Procesiune cu moaşte ale Ocrotitorului României la Catedrala Patriarhală din Capitală

SFÂNTUL ANDREI. O procesiune cu racla ce adăposteşte moaște ale Sfântului Andrei, Ocrotitorul României, va avea loc miercuri seară, la Catedrala Patriarhală, din Capitală, în ajunul zilei de prăznuire a Sfântului Apostol. Procesiunea va avea loc după oficierea Slujbei de Priveghere.

27 nov. 2017, 19:45
SFÂNTUL ANDREI. Procesiune cu moaşte ale Ocrotitorului României la Catedrala Patriarhală din Capitală

SFÂNTUL ANDREI. După ce va fi înconjurat lăcaşul de cult, credincioşii participanţi la procesiune se vor putea închina sfintelor moaște care vor fi așezate în Catedrala Patriarhală.

În anul 1995, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât ca ziua Sfântului Apostol Andrei să fie însemnată în calendarul bisericesc cu cruce roșie, iar în 1997 Cel Dintâi Chemat a fost proclamat Ocrotitorul României. Ziua prăznuirii sale a devenit sărbătoare națională bisericească, în urma hotărârii Sfântului Sinod din 14 noiembrie 2001.

Prin Legea nr. 147 din 23 iulie 2012, adoptată de Senat în 23 noiembrie 2011 și de Camera Deputaților în 26 iunie 2012, iar apoi promulgată printr-un decret din 2012 al președintelui României, ziua de 30 noiembrie, în care se face pomenirea Sfântului Apostol Andrei cel Întâi chemat, Ocrotitorul României, a fost consacrată ca zi de sărbătoare legală în care nu se lucrează.

Citeşte şi Când se pune grâul la încolţit de Sfântul Andrei