SFÂRŞITUL LUMII, pictat într-o biserică din România. Imagini TERIFIANTE

Biserica Sf. Nicolae din Schei, Brasov pare sa aiba ascunse pe peretii ei profetii despre sfarsitul lumii. Aici, intr-un loc ascuns privirii turistilor de peste patru decenii, se afla fresce care arata ce urmeaza sa se intample cu lumea noastra.

28 dec. 2014, 14:13
SFÂRŞITUL LUMII, pictat într-o biserică din România. Imagini TERIFIANTE

Una dintre comorile ascunse de aceasta biserica este paracliserul de nord, o incapere aflata in lateralul bisericii care, prin anii ’70, a fost inchisa publicului. Este de fapt, tot o bisericuta, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului“. Se pot vedea altarul, iconostasul impodobit cu picturi deosebite, mica turla pictata.

Frescele deteriorate sporesc farmecul, dar si misterul paraclisului. Scenele Apocalipsei, Iisus tinind sabia in gura, ochiul lui David, toate acestea sint zugravite pe peretii locasului, incurcind mintile celor ce incearca sa le desluseasca talcul. Istoria picturilor incepe cu istoria paraclisulului, pe care profesorul parinte Vasile Oltean a izbutit s-o afle, dupa o indelungata munca de cercetare. ” Iulie 9 zile, luni, la 7 ceasuri, s-au pus temeliile paraclisului, care s-au facut pentru treaba ispovedaniei, intru hramul Blagovestenilor Precestei, care s-au facut prin indrumarea si purtarea de grija a popei Radului, fiul popei Radu Tempea“, spune o cronica din 1733.

Citeşte şi Previziuni TERIFIANTE pentru anii următori: Ce ne aşteaptă în 2015 şi cât de periculos este 2016

O inscriptie din vechiul catastif al bisericii de la 1759 arata ca „fundator“ a fostCostanda lui Manole. „Este vorba de sotia lui Apostol Manole, vestit negustor, slujitor al voievodului Constantin Brancoveanu, care avea la Brasov un han pe actuala Strada De Mijloc“, explica parintele Oltean.

Paraclisul are doar 12,6 metri lungime, cu tot cu altar, si 4,5 metri latime, este dreptunghiular, cu bolti semicilindrice si o turla in zona centrala.

Cea mai interesanta fresca o gasim pe un contrafort. Se numeste „Roata lumii“ si „reda o scena unica a rotirii pamintului in jurul soarelui, rotatie executata de sfinti, program iconografic surprinzator si apreciat de marii specialisti in domeniu“, dupa cum marturiseste profesorul Oltean. Nu se poate sa treci pe linga aceasta pictura fara sa o remarci. Soarele, in mijlocul caruia este un triunghi echilateral care incadreaza „ochiul cel neobosit“, arunca spre Pamint raze ucigatoare.

Apocalipsa vine din cer: Viaţa de pe Terra va DISPĂREA dacă vom fi loviţi de o supernova

Este Ochiul lui David, dupa cum precizeaza profesorul, dar seamana si cu simbolul masonic. Pamintul este o sfera sustinuta de patru personaje. Doua cite doua si la poli opusi, aceste personaje au haine de aceeasi culoare. Par sa fie doi barbati si doua femei. Nu au aceeasi virsta, nici aceeasi rasa nu par sa fie. Dar cel mai ciudat lucru este pozitia lor.

Personajele incearca sa urneasca planeta, dar nu in plan orizontal, al miscarii de rotatie, ci in plan vertical, de parca ar vrea s-o dea peste cap. Daca aceasta roata a lumii face parte din ansamblul scenelor care descriu apocalipsa, atunci nu se poate sa nu facem legatura cu mult vehiculata teorie a inversarii polilor magnetici ai Terrei, una din spaimele care anunta sfirsitul lumii.

De unde sa fi stiut pictorul Ioan Hranite de schimbarea polilor magnetici? Dar de exploziile solare, doua dintre teoriile care prezic venirea apocalipsei? Daca exploziile solare sunt inevitabile, ciclul de 11 ani al activitatii solare incheindu-se in decembrie 2012, inversarea polilor magnetici nu reprezinta nicio amenintare.

Este un fenomen natural, vizibil deja, dar care dureaza mii de ani, deci e imperceptibil. Totusi, ramane o enigma cum de i-a trecut pictorului prin minte sa asocieze aceste doua catastrofe

Cum aşteaptă cei mai bogaţi oameni SFÂRŞITUL LUMII. IMAGINI NEMAIPOMENITE GALERIE FOTO VIDEO