SFÂŞIETOR. Mărturiile BUNICII STUDENTULUI MORT în accidentul aviatic din UCRAINA: Am urlat, am ţipat VIDEO

Mărturii emoţionante in exclusivitate pentru România TV, oferite de bunica lui Andrei, românul mort în accidentul aviatic din Ucraina. Bătrâna povesteşte ce a vorbit cu nepotul ei chiar înainte de tragedie.

22 iul. 2014, 10:54
SFÂŞIETOR. Mărturiile BUNICII STUDENTULUI MORT în accidentul aviatic din UCRAINA: Am urlat, am ţipat VIDEO

AVION DOBORÂT ÎN UCRAINA. A.A, cetăţean româno-canadian, student la UMF Cluj, mergea în Australia la o conferinţă despre SIDA. O altă studentă din Cluj, iubita romnului, de origine germană, a murit în tragicul accident.

Tânărul s-a mutat cu părinţii în Canada când avea opt ani, unde a făcut liceul şi facultatea de ştiinţe biomedicale. Acum, la 24 de ani, studia medicina la Cluj.

Bunica acestuia a oferit o mărturie sfâşietoare despre relaţia pe care o avea cu nepotul său.

AVION DOBORÂT ÎN UCRAINA: Noi imagini ŞOCANTE cu PLOAIA de trupuri care a acoperit un sat întreg FOTO

Noi vorbeam, în mod normal, la câteva zile. Am vorbit vineri, înainte de eveniment. O discuţie normală, cu bucurie, ce face pisica de exemplu. Şi a doua zi dimineaţa, vineri, la 7 şi jumătate am primit telefon, ridic şi vocea lui Anca sfârşită: mama, trebuie să-ţi spun că Andrei nu mai este. Atât a fost totul. Am zis „Închide telefonul”, am urlat, am ţipat si m-a sunat după 10 minute. Am auzit-o pe Anca spunanad într-un interviu că s-a apucat şi a spălat toate hainele lui Andrei. Şi a dispărut mirosul copilului ei din casă. Plânge şi nu a mai vrut să mai spele nimic că a vrut să-l mai simtă„, a povestit bătrâna.

Citeşte şi Barack Obama: Avionul prăbuşit în Ucraina a fost doborât de o rachetă trasă din zona controlată de separatişti

Aproximativ 100 de specialişti în domeniul SIDA, familii care plecau în vacanţă, inclusiv un cuplu de florari, restauratori celebri şi un senator au murit, între mulţi alţii, în urma prăbuşirii zborului MH17 în Ucraina.

Preşedintele SUA, Barack Obama, a declarat vineri că avionul malaezian care s-a prăbuşit joi în estul Ucrainei a fost doborât de o rachetă lansată din zona controlată de separatiştii proruşi.

Ceea ce ştim în prezent este că lansarea unei rachete sol-aer a provocat prăbuşirea avionului. Ştim (…) că acest tir a fost efectuat de pe un teritoriu controlat de separatiştii proruşi„, a precizat Barack Obama în timpul unei conferinţe de presă la Casa Albă, amintind că aceşti insurgenţi au doborât mai multe avioane militare ucrainene în ultimele săptămâni.

Un avion de tip Boeing 777 aparţinând companiei Malaysia Airlines care asigura o legătură între Amsterdam şi Kuala Lumpur, la bordul căruia se aflau 283 de pasageri şi 15 membri ai echipajului, s-a prăbuşit joi la Snejnoie, în regiunea Doneţk, scena unor lupte intense între trupe guvernamentale ucrainene şi separatişti proruşi. Toate

Ministerul român de Externe a anunţat tot vineri că la bordul avionului se afla un român, cu dublă cetăţenie, canadiană, student în anul II la Universitatea de Medicină şi Farmacie Cluj,care era însoţit de o colegă de la UMF, o cetăţeană străină, fără să facă alte precizări, la solicitarea familiei victimei.

Autorităţile de la Kiev au acuzat rebelii proruşi din estul Ucrainei de a fi responsabili de catastrofa aeriană de joi seară în care şi-au pierdut viaţa 298 de persoane, în timp ce aceştia au declarat că nu dispun de mijloace pentru a trage într-un avion ce zboară la o astfel de înălţime.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că Moscova insistă pentru o anchetă foarte obiectivă şi independentă a catastrofei avionului Malaysia Airlines în Ucraina şi Rusia şi-a exprimat disponibilitatea de a ajuta la anchetă, adaugă RIA Novosti.