Sfaturi ayurvedice pentru a-ţi îmbunătăţi viaţa

Chiar dacă sunt vechi, ritualurile ayurvedice încă sunt de actualitate, marea lor majoritate având efecte medicinale curative care te pot ajuta să-ți îmbunătățești stilul de viață.

RomaniaTV.net
15 nov. 2017, 07:54
Sfaturi ayurvedice pentru a-ţi îmbunătăţi viaţa

Urmarea sfaturilor ayurvedice îți poate oferi o stare de calm, pe care o păstrezi pe tot parcursul zilei. Este foarte important să le pui în aplicare zilnic pentru a-ți păstra sănătatea!

Bea ceai de ghimbir zilnic

Deși multe persoane apelează la o cană de ceai doar atunci când este frig afară sau la răceală, în practicile ayurvedice, ceaiul este egal cu starea de confort, mai ales după o zi lungă de muncă.

Astfel că ceaiul de ghimbir ar trebui să fie de nelipsit din tabieturile tale zilnice, mai ales dacă îl bei înainte de masă va contribui la accelerarea metabolismului și la o mai bună digestie, ajutându-te totodată să scaăpi de surplusul de kilograme.

Citeşte şi 37 sfaturi rapide şi puternice ca să nu îţi pierzi sănătatea mentală

Mănâncă în tăcere

Dacă obișnuiești ca în timp ce mănânci să și vorbești, acesta este unul dintre cele mai rele obiceiuri pentru sănătatea ta. Nu mai zicem că nu este deloc frumos să vorbești cu gura plină. Partea cea mai grea vine din faptul că vei contribui la apariția golurilor de aer în stomac și ulterior te vei confrunta cu gaze sau disconfort abdominal.

Când vine vorba despre alimentație, ayurvedicii recomandă ca masa de prânz să fie cea mai bogată, această perioadă fiind una mai solicitantă și având nevoie de mult mai multă energie.

Ai liber la râs

Râsul este cel mai bun medicament. În plus, acesta stimulează circulația sangvină și totodată relaxează corpul. Unde mai pui și faptul că, prin râs, combați cu succes orice formă a depresiei.

Nu uita de relaxare

Una dintre cele mai bune măsuri pe care le poți lua pentru a-ți menține sănătatea este să te relaxezi, fie că este vorba de un masaj, fie de a asculta muzica preferată. Important este ca măcar 30 de minute pe zi să-ți rezervi pentru relaxare.

Masajul te va ajuta să detensionezi musculatura, îți va îmbunătăți circulația sangvină și va elimina țesutul adipos în special aspectul de coajă de portocală.

Gargara cu ulei vegetal

Indiferent că ai la îndemână ulei de cocos sau ulei virgin de măsline, este foarte important ca în fiecare zi mai ales după masă să faci gargară cu ulei vegetal. În felul acesta vei evita propagarea bacteriilor nocive oferite de alimentele grase. În plus, îți vei menține dantura curată și sănătoasă.

Un alt truc ayurvedic presupune să-ți cureți limba de câte ori ai posibilitatea, deoarece la nivel bucal se regăsesc cele mai multe bacterii care îți pot afecta sănătatea.

Dormi suficient

Nu-ți suprasolicita organismul privându-l de odihnă. Prin somn se regenerează mai ales la nivel celular. Odihnește-te ori de câte ori simți că ești obosit și nu face abuz de nimic.

Este indicat ca de 3 ori pe săptămână să faci yoga, în primul rând pentru că exercițiile de respirație te vor ajuta să îți oxigenezi creierul mai bine, vei avea energie pozitivă și pentru că astfel vei avea un control mai bun asupra flexibilității și sănătății corpului tău.

Află care sunt beneficiile apei cu ghimbir AICI.