Sfaturi despre căsnicie de la 1920: „Nu-l cicăli, o să te înşele!”

Cuplurile proaspăt căsătorite sunt dintotdeauna potopite cu zeci de poveţe despre ce este bine să facă pentru ca viaţa în doi să fie numai lapte şi miere. Diferenţa este că în anii ‘20 şi ‘50 femeile erau cele vizate de aceste sfaturi referitoare la cum trebuie să convingă un bărbat să le ia de soţie, cum să-l facă fericit în pat sau cum să procedeze ca să nu fie înşelate.

01 mart. 2015, 13:59
Sfaturi despre căsnicie de la 1920: „Nu-l cicăli, o să te înşele!”

Adevărate perle de înţelepciune pentru acele vremuri, sfaturile pentru viitoarele soţii sau proaspetele neveste din anii ’20 sau ’50 sunt considerate în era egalităţii între sexe de-a dreptul jignitoare la adresa femeilor, potrivit adevarul.ro.

Cum îl faci să te ceară de nevastă

O carte publicată în 1951, intitulată „Cum să-l faci să te ceară de nevastă” le explica femeilor că este de datoria lor „să câştige cererea în căsătorie prin desfăşurarea unei campanii demne, de bun-simţ, menită să-l ajute pe bărbat să realizeze de ce este mariajul, spre deosebire de burlăcie, cheia unei vieţi împlinite şi fericite.”

Femeia trebuie să-şi rearanjeze programul în funcţie de programul bărbatului

Publicaţia „Ladies’ Home” stipula în într-un articol din 1950 că soţia trebuie să-i stea mereu aproape soţului, indiferent de planurile pe care le are ea. „Ai grijă să-ţi aranjezi mereu programul în aşa fel încât soţul să te aibă mereu în preajmă dacă are nevoie de tine. Acceptă-i problemele emoţionale şi ajută-l să-şi recapete încrederea în sine”, se arăta în revista amintită.

Nu-l bate la cap cu probleme femeieşti

Încă de la 1943, în cartea „Sex Today in Wedded Life,” scrisă de Edward Podolsky, femeile erau avertizate să nu le umple bărbaţilor capul cu problemele lor persoanale: „Nu-ţi deranja soţul cu mărunţişuri şi cu văicăreli atunci când vine acasă de la serviciu.”

Nu-l cicăli, o să te înşele

Reverendul Alfred Henry Tyrer scria în volumul „Sex Satisfaction and Happy Marriage”, publicat în 195, că mariajele fericite se duc adesea pe apa sâmbetei de prostul obicei al femeilor de a-şi cicăli bărbaţii. Poate că un bărbat va fi în stare să îndure timp îndelungat această situaţie, dar sunt şanse mici să facă asta la nesfârşit.Dacă va avea nevoie de linişte, atunci va căuta acest lucur în altă parte, în afara casei sale”, sfătuia reverendul.

Fii curată din cap până în picioare şi poartă lenjerie sexy roz

William Josephus Robinson sfătuia soţiile, în cartea „Married Life and Happiness”, din 1922, să aibă mereu grijă la igienă, indiferent dacă sunt căsătorite de câteva luni sau de 15 ani. Femeia ar trebui să fie curată din cap şi până în vârful picioarelor, atât de curată încât să treacă cu brio şi atunci când este complet goală. În privinţa lenjeriei sexy, Robinson considera că cea roz este cea mai potrivită ca să aţâţe simţurile soţului, dar asta numai dacă, bineînţeles, este curată ca lacrima şi de cea mai bună calitate.

Este bine să fii gospodină, dar nu exagera

„Bărbaţilor le place să fie curat în casă, dar nu şi femeile care se agită tot timpul din cauza asta şi întorc mereu casa cu susul în jos ca sa fie totul pus în ordine”, mai avertiza William Josephus Robinson în 1922. Dacă nu eşti fericită cu viaţa sexuală, zâmbeşte şi îndură „Dacă eşti una dintre acele femei frigide şi nu tocmai atractive, nu te grăbi să-ţi informezi soţul că nu-ţi place ce se întâmplă în dormitor. Pentru bărbat nu se schimbă nimic în timpul actului sexual dacă tu eşti frigidă sau nu, contează însă atunci când ştie acest lucru. Aşa că ce nu ştie, nu are cum să-i facă rău. Urmaţi acest sfat, a salvat mariajele a mii de femei”, puncta William Josephus Robinson importanţa acestui sfat în 1922.

 

SURSĂ: adevarul.ro