Sfaturi pentru a alege cei mai buni bocanci de protecţie

Pentru oricine lucrează în domeniul industrial sau al construcțiilor, echipamentul de protecție e foarte important. Din categoria acestuia, bocancii de lucru sunt pe primul loc. Iată care sunt criteriile care stau la baza alegerii celor mai buni bocanci pentru echipametul de protecție.

13 nov. 2018, 07:59
Sfaturi pentru a alege cei mai buni bocanci de protecţie

Fiți atenți la material

Atunci când folosiți bocanci de protecție, trebuie să fiți extrem de atenți la materialul din care aceștia sunt confecționați. Sigur că cei mai recomandați sunt cei din piele naturală, pentru că au o rezistență sporită la apă sau șocuri, iar cei mai mulți au și sistem antiderapant și antialunecare. Recomandați de specialiști sunt și bocancii din piele ecologică, grație rezistenței mecanice pe care o asigură. Cea mai mare rezistență la umezeală o au bocancii de protecție din piele năbuc, care sunt totodată și extrem de durabili. Nu în ultimul rând, bocancii din poliuretan au o rezistență crescută la șocuri, talpa acestora fiind în cele mai multe cazuri antistatică și cu efecte antialunecare.

Citeşte şi Voia să divorţeze de soţ. Apoi, i-a văzut talpa bocancilor. A început să plângă şi l-a iertat

Acordați atenție bombeului

Când vine vorba de bocancii de protecție, un element important îl constituie și bombeul. În cazul în care acesta este compozit, oferă stabilitate și confort persoanelor care stau foarte mult în picioare și în condiții grele de muncă. O rezistență mecanică crescută este asigurată de bombeul metalic, care este completat și de o talpă antiderapantă. Specialiștii recomandă să alegeți bocanci cu o talpă cât mai plată, pentru a preîntâmpina momentul în care puteți călca strâmb. Nu în ultimul rând, bocancii trebuie să aibă mărimea potrivită.