Sfaturi pentru a trece peste infidelitatea partenerului

Tocmai ai aflat că partenerul de viaţă a avut o aventură extraconjugală? Te simţi devastat/a, dezamăgit/a, ţi-ai pierdut toată încrederea în relaţia voastră, eşti pierdut/a. Ce vei face de aici încolo?

08 mart. 2018, 07:26
Sfaturi pentru a trece peste infidelitatea partenerului

E foarte greu sa treci peste infidelitate intr-un mariaj, dar nu imposibil. Tine minte ca divortul nu este mereu cea mai buna solutie a problemei. Este important sa intelegi ce a dus la aceasta rupere intre voi doi, si sa ai parte de tot ajutorul pentru a depasi acest moment traumatizant.
Citeste in continuare cei mai importanti pasi pe care este nevoie sa ii faci pentru a trece peste aventura si a-ti aduce casnicia pe calea cea buna.
1. Intelege aventura

Una din cele mai importante opriri in calea spre vindecare este de a ajunge sa intelegi acea aventura. De multe ori se intampla ca motivul pentru care partenerul te-a inselat sa nu aibe nimic de-a face cu tine. S-ar putea sa fi fost o slabiciune de lui/ei care a facut sa calce stramb. Asta nu inseamna ca esti perfect/a. Mereu sunt aspecte intr-o relatie care pot fi imbunatatite. Este important sa stiti care a fost cauza, ca puteti sa va dati amandoi silinta pentru a iesi din impas si a nu se mai repeta.
2. Afla ca nu esti singur/a

Aminteste-ti ca nu esti nici prima nici ultima persoana care a fost inselata. Din pacate, in multe din mariajele zilelor noastre exista infidelitate. La inceput, faptul ca vezi in jurul tau alte persoane care trec prin aceste dificultati nu te va ajuta sa te simti mai bine. Dar, pe masura ce timpul trece vei realiza ca te ajuta sa discuti cu oameni care iti impartasesc suferinta.
3. Cere ajutorul unui profesionist

Gaseste o persoana avizata care te poaste ajuta sa iti revii si te va invata cum sa iti repari casnicia. La inceput vei fi coplesit de tot ce ai aflat. Probabil ca nu vei stii ce sa gandesti, ce simti, de unde sa incepi si ce sa faci. Un psiholog poate sa te insoteasca pe acest drum acceptarii si depasirii suferintei. Va intelege mai bine decat oricine ce vrei sa spui, ce simti si te poate ghida si pe tine si pe partenerul tau spre repararea relatiei.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.