Sfaturi rapide şi puternice ca să nu îţi pierzi sănătatea mentală

Viață nu este ușoară iar provocările sunt la tot pasul. În aceste vremuri, sunt tot mai mulți oameni care se confruntă cu adevărate drame: își pierd locul de muncă după foarte mulți ani, deși și-au făcut treabă exemplar tot timpul, își pierd partenerul de viață care decide să divorțeze după aproape o viață petrecută împreună, nu reușesc să obțină mai mulți bani indiferent ce ar munci, fac față cu greu să își crească copiii așa cum și-ar dori din cauza lipsei de timp, bani, suficientă energie, iar lista poate continuă.

RomaniaTV.net
19 ian. 2019, 18:58
Sfaturi rapide şi puternice ca să nu îţi pierzi sănătatea mentală

Nu putine sunt clipele in care oamenii simt ca sunt la capatul puterilor si se intreaba de unde sa isi adune energia si resursele pentru a merge mai departe si a trai o viata plina de bucurii. Fericirea deja pare un cuvant greu de inteles.

Cu toate acestea, nu exista esec; provocarile ne fac mai puternici si nimeni nu ne-a promis o viata fara provocari insa ni s-au dat instrumente sa le facem fata.

Diferenta dintre oamenii puternici si cei doborati de valurile vietii este data de modul inteligent de a-si doza resursele, pas cu pas, zi dupa zi.

Iata un indrumar de 37 lucruri de facut pentru a-ti mentine sanatatea mental, deci echilibrul de a face fata provocarilor. Respectarea lor iti reda puterea personala, increderea in tine si in lume, energia, speranta, credinta:

1. Reflecta la ce se intampla, mediteaza si roaga-te.

2. Mergi la culcare la timp.

3. Trezeste-te devreme ca sa nu iti incepi ziua in graba si sa ramai asa toata ziua.

4. Spune NU proiectelor care nu se potrivesc programului tau sau care iti compromit sanatatea mentala.

5. Deleaga sarcini ca sa ii capacitezi pe altii si sa te degrevezi pe tine.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.