Sfaturi utile pentru a merge la munte cu copilul

Sa mergi in vacanta la munte este o alegere minunata. Da, chiar si cu un copil. Doi. Trei. De aceea, iti oferim cele mai utile sfaturi pentru a merge la munte cu un copil.

RomaniaTV.net
19 iul. 2018, 06:45
Sfaturi utile pentru a merge la munte cu copilul

Este important sa intelegi, din start, ca o vacanta la munte cu un copil va fi total diferita, fata de cea in care mergi sau mergeai cu adultii. De aceea, primul si cel mai important sfat ar fi:

Fara asteptari

Planificati-va excursia, verificati si re-verificati listele cu obiectele necesare pe care trebuie sa le aveti intr-o drumetie la munte, pregatiti-va bagajul, setati-va mintea ca lucrurile vor iesi bine. Dar lasati-va asteptarile acasa. Ceea ce insa trebuie sa faceti este sa…

Porniti in vacanta cu entuziasm!

Povestiti-i copilului despre ce o sa faceti la munte, daca veti face o drumetie, ce veti vedea, cum va fi si mai ales, cum va veti simti. Fie ca este vorba de a merge cu un toddler, fie ca este vorba despre a merge la munte cu un prescolar, comunicarea si pregatirea copilului pentru ceea ce urmeaza este esentiala. Copiii iubesc surprizele…si nu prea.

Un plan simplu…dar si flexibil

Alegeti un traseu interesant, realizabil, cu mai multe opriri pentru odihna si „cercetarea” naturii. Inventati sau creati impreuna o poveste, o provocare, un joc de genul „vanatoarea de comori”, pentru a face intreaga experienta una interesanta. Sa ai un plan de care te tii este un lucru minunat, dar trebuie sa fiti pregatiti si ca in orice moment sa apara situatii diferite si sa aduca schimbari imprevizibile. De aceea, fiti flexibili!

Multe gustari

Fructe, rontaieli, batoane de cereale, sandwich-uri etc. La munte, miscarea si aerul proaspat il poate face pe micutul vostru mai pofticios ca de obicei. Asa ca ar fi o idee grozava sa aveti cu voi gustari suplimentare.

Apa

Sau orice lichide… din plin. Calculati necesarul de lichide pentru fiecare participant. Apoi mai adaugati, fiindca in momentul in care faci miscare, transpiri, creste si necesarul de apa, nu-i asa?

Implicati-l si pe copil

Aratati-i traseul, explicati-i la ce sa fie atent, dati-i o busola, daca aveti cunostinte despre flora si fauna, acum este momentul sa va demonstati abilitatile.

Citeste continuarea pe superbebe.ro.