Sfecla roşie curăţă ficatul după mesele copioase

Cu toate că până la Sărbătorile de Crăciun și An Nou mai este ceva timp, zilele libere ne dau prilejul să petrecem cu familia și prietenii. Riscurile de a mânca în exces și de a suprasolicita ficatul pot fi combătute prin câteva reguli de dietă și alegerea alimentelor potrivite.

RomaniaTV.net
05 dec. 2016, 11:20
Sfecla roşie curăţă ficatul după mesele copioase

Salata de sfeclă roşie este garnitura perfectă pentru fripturi, însă aceasta aduce şi numeroase beneficii sănătăţii noastre. Specialiştii au demonstrat că pigmentul roşu din sfeclă ajută organismul în lupta împotriva cancerului.

Aceştia au descoperit că sucul de sfeclă scade colesterolul, ceea ce duce la reducerea riscului de apariţie a bolilor de inimă.

Sucul de sfeclă roşie are foarte multe vitamine, îmbunătăţeşte metabolismul, combate anemia şi are efect de detoxifiere a ficatului, ajutându-l să distrugă grăsimile depozitate.

Salate de fructe sau de legume

Încercaţi să consumaţi cât mai multe alimente crude, legume, fructe, evitaţi zahărul rafinat, produsele de patiserie, conservele sau alimentele cu aditivi.

Citeşte şi  Când ai fost ultima dată la un control? Iată care sunt PRIMELE SEMNE ale unui FICAT BOLNAV

Pește, în locul altor tipuri de carne

Vă puteţi bucura de o porţie de peşte cu garnitură de orez şi broccoli, apoi la micul dejun de un iaurt natural.

În zilele următoare preparaţi salate cu multe frunze verzi şi legume. Mâncaţi multe supe şi ciorbe. Reglează digestia şi fac bine la stomac.

Mai multe lichide

Este de preferat să beţi multe sucuri naturale, preparate în casă şi cel puţin 2 litri de apă pe zi.

Ceaiurile din plante medicinale au efecte benefice asupra digestiei. Vă recomandăm ceaiul din păpădie, cicoare, soc, trei fraţi pătaţi, anghinare.

Tincturi din plante

Luaţi de la plafar, din vreme, pentru a avea în casă la nevoie, tincturi de plante medicinale, macerate la rece sau pulbere, care se consumă în fiecare zi. Este vorba despre tincturi de anghinare, obligeană, cimbrișor, mușețel sau sunătoare.

Află la ce este bun sucul de sfeclă roșie