Sfecla roşie previne bolile. Cum trebuie consumată

Sfecla roșie este folosită de obicei în salate, ciorbe, smoothie-uri sau pusă la murat. Dar știai că sucul legumei poate fi substitutul perfect pentru băuturile energice atunci când ai nevoie de energie pentru a termina activitățile zilnice?

RomaniaTV.net
21 iun. 2017, 11:01
Sfecla roşie previne bolile. Cum trebuie consumată

Leguma roșie este sursă importantă de vitamine, minerale și compuși organici, de care organismul are nevoie pentru a-și putea îndeplini funcțiile. În plus, are un conținut redus de calorii și nu conține colesterol. Iată care sunt beneficiile sfeclei roșii asupra sănătății

Îmbunătățește sănătatea inimii

Fibrele din sfeclă ajută la reducerea nivelului de colesterol  rău și al trigliceridelor. În același timp, crește nivelul colesterolului bun din corp, reducând astfel riscul de a dezvolta probleme cardiovasculare. Prin consumul sfeclei roșii, vei preveni infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral și arteroscleroza.

Previne anumite tipuri de cancer

Bea suc de sfeclă de 2-3 ori pe săptămână. Compușii din legumă vor inhiba mutația celulară și vor încetini creșterea anumitor tumori. Sfecla roșie are capacitatea de a preveni cancerul de colon, de piele și pe cel pulmonar.

Întărește sistemul imunitar

Sfecla roșie este sursă bogată de vitamina C, substanță nutritivă care stimulează activitatea celulelor albe din sânge și care întărește sistemul imunitar, prevenind infecțiile.

Previne problemele oculare

Leguma roșie conține betacaroten, care previne problemele oculare. Cataracta și degenerescența maculară sunt două afecțiuni care apar odată cu înaintarea în vârstă. Așadar, pentru a nu le dezvolta, consumă sfeclă roșie. Include acest suc la dieta ta, și bea-l cel puțin o dată pe săptămână.

Ai nevoie de:

– sucul de la două portocale
– o sfecă roșie mică
– 2 morcovi

Mod de preparare:

Spală și curăță de coajă morcovul și sfecla. Taie-le  cuburi mai mici și pune-le în vasul blenderului și procesează-le câteva minute. Combină băutura obținută cu sucul de portocale. Se bea imediat. Astfel, te vei bucura de toate proprietățile pe care le au ingredientele.

Ce alimente să eviți și ce să consumi când ești balonată