Şi-a administrat singură drogul violului. Ce a urmat este îngrozitor

O britanică a murit după ce și-a administrat o supradoză de substanța cunoscută drept "drogul violului", pe care o folosea pentru a adormi.   

30 ian. 2014, 16:32
Şi-a administrat singură drogul violului. Ce a urmat este îngrozitor

O britanică în vârstă de 19 ani, mamă a unui copil, a murit după ce a consumat o cantitate prea mare de GHB, substanță supranumită „drogul violului”. Ea și partenerul ei obișnuiau să folosească GHB pentru a adormi.

Femeia a fost găsită fără suflare de polițiști după ce a fost alertată de două reprezentante ale unei grădinițe cu care stabilise o întâlnire. Alături de ea se afla partenerul ei, care a supraviețuit deși a luat și el o supradoză de „drogul violului”.

În ianuarie, la Revelionul „rusesc” (pe stil vechi), o studentă din Republica Moldova a căzut peste balconul unei vile din Râșnov. Urcase în cameră cu un om de afaceri basarabean iar medicii legiști au găsit dovezi că fata a fost forțată să întrețină relații sexuale. Tânăra a stat mult timp în comă dar dosarul n-a fost finalizat nici acum. 

Un al doilea caz a apărut la Costinești, în august 2011. O balerină din Cluj, dansatoare sezonieră într-un club, a plecat pe picioarele ei din discotecă, nu băuse, dar peste câteva ore a fost găsită inconștientă pe trotuarul din fața pensiunii unde era cazată. La fel, căzuse de la etajul 2. Înainte de a cădea și-a sunat o prietenă și i-a spus că e amețită și că nu-și mai simte picioarele. A stat o săptămână în comă iar când și-a revenit a spus că nu mai ține minte nimic. De asemenea, există ipoteza că ar fi fost violată.  Ambele cazuri au acest element comun: pierderea memoriei, în cazul balerinei constatându-se chiar amnezie totală.